2009 yılında ünlü yazar Michael Lewis’in aynı isimli romanından esinlenerek filme çekildiğinde çok ses getiren The Blind Side’ın kahramanı Michael Oher, geçen sene transfer olduğu Tennessee Titans tarafından serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz sezon başında Baltimore Ravens’den alınan ve dört yıllığına 20 milyon dolar karşılığında kontrat yapılan Oher, sezon içinde oldukça başarısız bir performans ortaya koymuş ve sadece 11 maçta yer aldıktan sonra hem ayak topuğundan hem de kolundan sakatlanarak “injured reserve” kadrosuna konmuştu.
Pro Football Focus’un derecelendirmesine göre geçen sene 84 tackle arasında ancak 75.sırayı alabilen Michael Oher, bu oyunuyla altı milyon dolar kazanmıştı. Yıldız oyuncu önümüzdeki sene eğer takımda kalsaydı dört milyon dolar daha kazanacaktı. Titans kendisini göndermekle böylece bu yükten de kurtulmuş oldu.
NFL’e geldiği ilk beş sene içinde Baltimore Ravens forması altında aralıksız 80 maça çıkarak kendini ispatlayan Oher, “Kendi sağlamlığım ve dayanıklılığımla gurur duyuyorum, olayların beni rahatsız etmesine izin vermiyorum ve bu oyunu çok seviyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Yazan: Haluk Onaran