New England Patriots, 10 sayı geriden gelerek Seattle Seahawks’ı 28-24 yendiği Super Bowl 49 karşılaşmasında Tom Brady son çeyrekte gösterdiği soğukkanlılık ve muhteşem performansı ile hem dördüncü Super Bowl yüzüğünü takarken hem de üçüncü defa Super Bowl MVP’si seçildi.

Böylece Brady, çoğu kişi için artık tartışılmayacak bir şekilde NFL’in gelmiş geçmiş en iyi quarterback’i olduğunu ispatlamış oldu. Büyüklüğü hiçbir zaman tartışılmayan Joe Montana’yı, Super Bowl’larda attığı 13 TD ile geçen Brady, aynı zamanda maç içinde 50 pas denemesi ve 37 isabeti ile yeni bir rekora daha imza atmış oldu.
50’de 37 isabet, 328 yard pas ve dört TD pası ile maçı tamamlayan Brady, rakibinin savunmasını çok iyi okuyarak kısa paslarla, elinden topu çabuk çıkarmasıyla, Seattle’ın pass rusher’larına fırsat tanımayarak takımını galibiyete taşırken attığı iki interception ise bu muhteşem performansına gölge düşürmedi.
37 yaşındaki yıldız oyuncu maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bu uzun bir yolculuk oldu. 15 senedir bunun içindeyim ve bu oyunda birkaç sert yenilgi aldım ve bu sefer maçın sonunda gerekli oyunları yapabildik.” diye konuştu.
NFL’de 15.sezonunu tamamlayan Brady’nin bu dördüncü Lombardi Trophy’yi ne kadar istediği, maçın son anlarında ki yüz ifadesi ortaya koyuyordu. Son 20 saniyede Seattle touchdown yapmak üzere iken Malcolm Butler’ın yaptığı interception ile bir anda yıkılmışlıktan çılgın sevince dönüşmesi hakikaten görülmeye değerdi.
Sonuçta Tom Brady “Tüm zamanların en iyi quarterback’i” unvanını hak ederek kazandığı otoriteler tarafından artık herhalde kabul görecek.

 

Yazan: Haluk Onaran