Neyseki Ünilig icat oldu da, TAFL ile uğraşmaktan kurtulduk. “Halamın Bıyıkları Olsa Amcam Olurdu” temasını işlememek adına, TAFL’de sanki her şey yolundaymış da aklımız sadece Ünilig de kalmış gibi yapalım istedim bu seferde. :)

Geçtiğimiz hafta oynanan grup maçlarından sonra gruplardaki play-off takımları az çok belli olmaya başladı. Bu sene yapılan kural değişikliği ile tüm takımlar ekstradan bir maç daha oynuyor. Sanırım Ünilig yöneticileri yavaş yavaş maç sayısını artırmak adına böyle bir uygulamaya girdiler. Organizasyon olarak doğru bir yaklaşım. Takımlar adına konuşmam gerekirse daha en az +3 maç kaldırır bu takımlar. Tek isteğimiz maçlar artık arka arkaya olsun ki izlenecek bir organizasyon çıksın meydana.

Nasıl sağlandı bu ek maç? Öncelikle gerekli ve basit olan uygulama yapıldı. Bu sene gruplardaki dörder takımdan ilk iki takım play-off lara yükselip çeyrek final oynayacak. Son iki takım ise çapraz eşleşip play-out maçı oynayacak. Bu sayede takımlar hem bir maç fazla oynamış oluyor, hem lig heyecanı son maça kadar devam ediyor ve ek olarak ligin dengesine ufak bir ayar çekilmiş oluyor. Yani bir taşla üç kuş. Tebrikler TÜSF.

Gruplara gelecek olursak tablo geçen seneden pek farklı sayılmaz:

A Grubu

Geçen senenin şampiyonu İTÜ bu sene gruptaki zorlu iki rakibini yenerek son maça çıkarken grup liderliğini garantilemiş durumda. İzmir Ekonomi’yi misafir ettiği son maçında kulağı D grubunda olacak. A grubunu en heyecanlı maçı İstanbul’da Boğaziçi ve Yıldız Teknik arasında oynanacak. İki takımda geçen sene gruplarını ikinci bitirmişlerdi. Bu sene yine grup ikinciliği ve çeyrek final için oynayacaklar. Maçın galibi çeyrek finalde, D grubunda liderliği garantilemiş Bilgi ile oynayacak.

İzmir Ekonomi ise kalma maçında B grubunun üçüncüsünü misafir gidecek.

B Grubu

Grup lideri 22 Şubat’ta Ankara’da oynanacak ODTÜ – Anadolu maçından sonra belli olacak. İki takımda ilk iki maçını rahat kazanıp çeyrek finali garantiledi. Maçın takımlar için rahat geçeceğini düşünüyor olabilirsiniz ama unutmamak lazım ki geçen seneki maç son derece çekişmeli geçmiş ve son anda ODTÜ kazanmıştı. Grup liderinin 21-22 Marta’ta oynanacak çeyrek final maçında ev sahibi olacağını da unutmamak lazım…

Diğer maç ise üçüncü ve dördüncü sıra için yine Ankara’da Hacettepe ile 9 Eylül arasında, kazanan takım evinde İzmir Ekonomi ile ligde kalma maçı oynayacak. Mağlup olan ise İstanbul’da Boğaziçi – Yıldız maçının kaybedenine konuk olacak.

C Grubu

Play-off a çıkacak iki takım grup maçlarının son haftasında liderlik için İstanbul’da mücadele edecek. Geçen yılın yarı finalisti Yeditepe evinde, iki defa şampiyonluk ipini göğüslemeyi başarmış Gazi’yi ağırlıyor. Bu maçta da B grubu gibi iki takım da çeyrek finali garantiledi. Kazanan grup lideri olacak ve çeyrek finali evinde oynayacak.

C grubunun galibiyetsiz iki takımı Akdeniz ve Bilkent’in maçı da Antalya’da oynanıyor. Bu maçın galibi ligde kalma maçında D grubu dördüncüsü Afyon Kocatepe’yi misafir edecek. Mağlup olan ise D grubunda Koç – Yaşar maçının kaybedenine konuk olacak.

D Grubu

Geçen sene lige yükselen dört takımdan üçünün yer aldığı bu grupta geçtiğimiz yılların başarılı takımı Bilgi Üniversitesi ilk iki maçını rahat kazanarak grup liderliğini garantilemiş durumda. Son maçından İstanbul’da Afyon Kocatepe’yi ağırlarken, A grubunun ikincisini bekliyor olacak. Gruptaki diğer çeyrek finalist ise İzmir’de oynanacak Yaşar – Koç maçından sonra belli olacak. Kazanan takım çeyrek finalde İTÜ ile karşılaşacak. Kaybeden ise evinde C grubunun dördüncüsünü ağırlayacak.

Son yıllarda football takımlarına yatırım yapan, Yaşar ve Koç, süper ligde ilk yıllarında play-off şansını yakalayarak ciddi bir başarı elde ettiler.

Son Söz…

Çeyrek finalin altı takımı hazır. Bu takımlardan dördü geçen senenin yarı finalistleri Bilgi, Yeditepe, ODTÜ ve İTÜ. Anadolu ve Gazi diğer çeyrek finalistler. Eşleşmeler ve son iki çeyrek finalist son hafta maçlarından sonra belli olacak.

İlk iki hafta 16 maçta toplam 595 sayı atıldı, maç başına 37.2 sayı. En çok sayı atılan grup 202 sayı ile B grubu, sırasıyla 157 sayı ile C grubu, 124 sayı ile D grubu ve 112 sayı ile A grubu takip ediyor.

En iyi hücumlar, maç başına 47.5 sayı ile ODTÜ ve maç başına 46.5 sayı ile Yeditepe ve Anadolu’ya ait.

En iyi Savunmalar ise rakibine sayı şansı vermeyen ODTÜ ve maç başına yedi sayıya izin veren İTÜ ve Anadolu.

Bakalım önümüzdeki hafta oynanacak maçlarda istatistikler nasıl değişecek? Grup maçları 21-22 Şubat haftasonu İstanbul’da dört, Ankara’da iki, İzmir ve Antalya’da oynan birer maçla tamamlanacak.