Andre Johnson’ın Houston Texans’dan beklenen ayrılışı ile ilgili ne kadar yeni haber çıkarsa, takımın bu ayrılığı nasıl berbat ettiğini de bir o kadar netlik kazanıyor.
Johnson, bu hafta Houston Chronicle gazetesine, geçtiğimiz hafta yaptıkları görüşmede koç Bill O’Brien’in kendisine 2015 sezonunda 40’dan fazla pas yakalamayı beklememesini söylediğini açıkladı. Receiver istatistiklerinde takımının tüm zamanlar lideri olan Johnson “Sadece güldüm… Bana rolümü söylediler ben de yüzlerine kahkahayı patlattım. Senede 80 pas almaya alışmış birine nasıl 40 alacağı söylenir?” şeklinde tepki verdiğini açıkladı.
O’Brien tarafından Johnson’a ayrıca önümüzdeki sezon as kadroda, yani akıl hocalığını yaptığı DeAndre Hopkins ile yan yana düşünülmediğini de söylenmiş, Johnson bununla ilgili olarak da gazeteye “Ağzım açık kaldı. Bu takımda benden daha çok çalışan veya beni kesebilecek biri olduğunu düşünmüyorum. Söylesenize kimin yedeği olacağım? Bu yüzden koça samimi olarak ‘eğer kararın buysa, önümüzdeki sezon çok mutsuz bir oyuncuyla baş etmek zorunda kalacaksın’ dedim” şeklinde konuşmuş durumda.
Texans’ın 33 yaşındaki Johnson’a önümüzdeki iki sezon için toplam 20 milyon dolar ödemek istememesi anlaşılabilir olsa da, bilhassa receiver pozisyonunun Andre Johnson ve DeAndre Hopkins haricinde ne kadar zayıf olduğu düşünüldüğünde, durumu ele alış şekilleri hiç de akıllıca değil.

 

Yazan: Onur Özkol