2014 NFL sezonunda şampiyonluğun en büyük adaylarından olan ancak playoff’a doğru önce as oyun kurucusu Carson Palmer’I ardından onun yedeği Drew Stanton’I diz sakatlıklarına kurban veren ve playoff’un ilk turundan boynu bükük ayrılan Arizona Cardinals’ın head koçu Bruce Arians’tan önemli açıklamalar geldi.
Bruce Arians, playoff’ta Carolina Panthers karşısında sahaya, umut vaadeden çaylak oyun kurucu Logan Thomas yerine Ryan Lindley ile çıkmasıyla oldukça eleştirilmişti.
Panthers maçına kadar attığı 229 pasın hiçbirinin touchdown olmamasıyla, oldukça kötü bir NFL rekorunun sahibi olan Ryan Lindley komutasında Arizona Cardinals, NFL tarihinin en kötü playoff performansını gösterip Carolina Panthers karşısında hücumda toplamda 78 yardda kalmıştı.
Arizona Cardinals head koçu Bruce Arians, neden playoff’larda Logan Thomas’a güvenmeyip Ryan Lindley ile oynadığı konusunda herhangi bir açıklama yapmazken sessizliğini NFL’in geleneksel koçlar toplantısında bozdu.
“Biz onu bundan iki yıl sonrası için draft ettik, Kasım ayı için değil” diyen Arians, “Onun hata yapmasına izin veremezdim çünkü hatalar yaptığınız bunların izleri sonsuza dek sizlerler kalır. Eğer bu hatalar playoff’a sebep olursa bir oyuncunun tekrar soyunma odasına dönmesi zor olur.” diye konuştu.
Arians, Logan Thomas’I böyle bir duruma sokmak istediğini dile getirirken, kararına ilişkin tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu söyledi.
Her ne kadar Logan Thomas bir geliştirme projesi olsa da Bruce Arians’ın Ryan Lindley ile devam etme kararının Arizona Cardinals’ın Super Bowl şansına büyük bir darbe vurduğu aşikar olsa gerek…

 

Yazan: Kaan Özaydın