Bir başka önemli NFL oyuncusu daha kariyerinin zirvesinde emeklilik kararı aldı. San Francisco 49ers linebacker’ı Chris Borland, Pazartesi günü ESPN’in Outside The Lines programına kafa travmaları nedeniyle uzun dönem sağlık durumu hakkında duyduğu endişeler nedeniyle NFL’den emekli olduğunu söyledi. Daha sonra 49ers da oyuncunun emekliliğini açıkladı.
Sezonun en göze çarpan çaylaklarından biri olan Borland, 2014 sezonunda 49ers takımının en çok tackle yapan oyuncusuydu. Linebacker, emeklilik kararını 49ers’a Cuma günü bildirdiğini söyledi. Pazartesi günü yapılan açıklama, Patrick Willis’in tüm ligi şok eden emeklilik açıklamasından hemen bir hafta sonra geldi.
“Açıkçası sağlığım için en iyisi neyse onu yapmak istedim. Yaptığım araştırmalar ve edindiğim deneyimler sonucunda bunun riske değmeyeceğine karar verdim.”
24 yaşındaki Borland, daha önce biri sekizinci sınıfta futbol oynarken diğeri ise lisede Amerikan Futbolu oynarken olmak üzere iki kez beyin sarsıntısı tanısı konulduğunu ve üçüncü kez ise geçen yıl sezon öncesi kampında beyin sarsıntısı geçirdiğini ancak takıma girebilmek için beyin sarsıntısına rağmen oynadığını söyledi.
“Kendime şu soruyu sordum; Ne yapıyorum ben? Yetişkin hayatımı böyle kafamı bir yerlere vurarak mı yaşayacağım? Özellikle de öğrendiğim ve bildiğin onca tehlikeye rağmen?”
49ers kulübü Borland’ın emekliliğini beklemiyordu ancak genel menajer Trent Balke’nin yayınladığı bir açıklama ile oyuncuya iyi dileklerini ilettiler. Chris Borland, San Francisco 49ers’ın final kadrosuna adını yazdırmış ve Patrick Willis’in sakatlığı sonrasında takımdaki en iyi savunma oyuncularından birisi haline gelmişti. Borland, başarılı performansının emeklilik kararı vermesini zorlaştırmadığını da belirtti.

 

Yazan: Görkem Şahinoğlu