NFL’de transfer sezonu başladığından beri hangi takıma gideceği büyük merak konusu olan yıldız defensive end Greg Hardy, Dallas Cowboys ile anlaştı.
Tampa Bay Buccaneers ile de görüşen Hardy, Tampa’nın vazgeçmesi sonrası Dallas Cowboys’un bir yıllık 13.1 milyon dolarlık teklifini kabul etti. Geçtiğimiz yıl ligin en iyi takımlarınadn biri olan Cowboys, hücum takımının ligi domine etmesine rağmen savunmada Hardy gibi bir yıldızın eksikliğini çekiyordu.
Greg Hardy son yıllarda saha dışındaki sorunlarıyla gündeme gelirken, Cowboys’un yıldız oyuncunun NFL tarafından ceza alması durumunda anlaşmayı feshedebileceği bildirildi.
Hardy, NFL.com’un en iyi 101 serbest oyuncu listesinde altıncı sırada yer alıyordu. 26 yaşındaki yıldız oyuncu 2013 sezonunda yaptığı 15 sack ile quarterback’lerin korkulu rüyası haline gelmiş ancak geçtiğimiz yıl aile içi şiddetten hüküm giymiş ve sadece bir maçta oyanaybilmişti.
2015 sezonu için Hardy’nin herhangi bir men cezası alıp almayacağı henüz net değil ancak eğer yıldız oyuncu sahalara dönebilirse Dallas Cowboys, şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacak…

 

Yazan: Kaan Özaydın