Seahawks’ın running back’i Marshawn Lynch, NTV Spor’da aşağı yukarı yarım saatlik bir süre için sohbet programına katıldı. Lynch, diğer NFL oyuncuları, DeAngelo Williams ve Gary Barnidge ile birlikte American Football Without Barriers organizasyonu kapsamında halen Türkiye’de bulunuyor.

NTV Spor’dan İsmail Şenol’un gerçekleştirdiği programda konu bir noktada son Super Bowl’da (XLIX) Seahawks’a maçı kaybettiren hücum oyununa geldi.
Seahakws koçu Pete Caroll’ın goal line’ın hemen yanında, topu bir koşu oyunu için Marshawn Lynch’e vermemesi oldukça eleştirilmişti. Dahası Russel Wilson bu hücumda maça mal olan bir interception’a sebep olmuştu.
Lynch bu konuda genelde sessiz kalmayı tercih ediyordu ta ki İsmail Şenol denkleme girene kadar.
“Dürüst olmam gerekirse, eğer topu beklemediğimi söylersem, yalan söylemiş olurum. “ diye konuşan Lynch, herkesi şaşırtan sözlerine şöyle devam etti: “Evet, topu bekliyordum. Ancak hayat işte, böyle şeyler olabilir. Maç sonu bir muhabire söylediğim gibi bu bir takım oyunu.”
Tabii Lynch’in bütün suçu Caroll’a yıkmadığınıda söylemek gerekir.
“Alınan oyun kararıyla ilgili hiçbir problemim yok. Bence bu daha çok… nasıl söylesem? Bana baktığınızda, ve topu koşmam için bana verdiğinizde.. Ben bu takımın yüzüyüm,” diyerek kendini anlatmaya  çalışan yıldız oyuncu sözlerine şöyle devam etii: “Biliyorsunuz, Super Bowl MVP’si, o an neredeyse tüm ulusun yüzü oluyordu. O kararda ne oldu bilmiyorum. Yani, belki de topu almamam iyi bir şeydi. Yani, biliyorsunuz, bu bize Super Bowl’a mal oldu. Takım arkadaşlarıma güvenim tamdı,çünkü biz bunu önceden pek çok kere yapmıştık. Peki o dakikada topu ister miydim? Evet, tabii ki.”
“Ama oyun bitti ve ben Türkiye’deyim.”
Amerika’da basına konuşmayan Lynch’in bu açıklamaları bir Türk televizyonunda yapması başta NFL.com olmak üzere ESPN, CBS Sports, Fox Sports, Yahoo Sports, SBNation gibi Internet sitelerinde manşetlerde duyuruldu ve şaşkınlıkla karşılandı.

 

Yazan: Kaan Özaydın