Ndamukong Suh resmi olarak Miami Dolphins’te! Detroit Lions’tan ayrılan yıldız defensive tackle’ın uzun süredir konuşulan Miami Dolphins transferi, sonunda resmileşti ve Suh tarihe geçti!
Miami Dolphins, Ndamukong Suh’a 60 milyon doları garanti olmak üzere, altı yıllığına 114 milyon dolarlık bir kontrat vererek, yıldız oyuncuyu NFL tarihinin en çok kazanan savunma oyuncusu yaptı.
Suh’un alacağı yıllık maaş NFL’in en çok kazanan quarterback’lerinin maaşına neredeyse eşit durumda.
Detroit’te geçirdiği beş sezon boyunca rakip hücumların korkulu rüyasına dönen Suh, ayrıca sert ve illegal hareketler içeren oyun tarzı ile sıklıkla eleştirilen bir isimdi. Kariyerine Hall of Fame adayı olarak başlayan Suh’un şimdiki hedefi ise Super Bowl kazanmak.
Her ne kadar Suh’a verilen ücret, ileride bu transferi NFL’in en büyük hayal kırıklıklarından biri olarak anılmaya aday yapsa da Miami Dolphins’i de AFC Doğu grubunda Tom Brady ve New England Patriots’ın en büyük rakibi haline getirmiş durumda.
Cameron Wake ve Ndamukong Suh’u gibi iki yıldız savunma oyuncusu ile Miami Dolphins savunması 2015 sezonunun yakından izlenecek takımlarından biri olacak…

 

Yazan: Kaan Özaydın