Philadelphia Eagles ile Buffalo Bills, NFL’de görmeye pek alışık olmadığımız türden bir takasa imza attı. Eagles ve Bills, iki yıldız ismi, draft seçimlerini dahil etmeden, karşı karşıya takas etti.

Bu takas sonucunda NFL’in en iyi running back’lerinden biri olarak gösterilen LeSean McCoy, Buffalo Bills’in yolunu tutarken, genç linebacker Kiko Alonso, Eagles’a gitti.

27 yaşındaki LeSean McCoy, Aralık ayında Philadelphia Eagles’ın en fazla yard koşan oyuncusu olurken, iki sezondur da 1000 yard barajını aşarak, mevcut performansıyla NFL’in en iyi running back’lerinden biri olarak anılmaya başlanmıştı. Yıldız oyuncunun 2015 sezonu için 15 milyon dolar kazanacağı kontrat Eagles’ı düşündürüyordu.
LeSean McCoy’un Buffalo Bills’te yeni head koç Rex Ryan, koşu hücumu ağırlık sistemine oldukça uygun olduğu ve Buffalo Bills’i şampiyonluk adayları arasına sokabileceği dahi konuşulmaya başlandı. McCoy’un Philadelphia Eagles’ın simge isimlerinden olması yüzünden Eagles taraftarları bu takasa oldukça tepki gösterdi.
Öte yandan ise 2013 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçilen 25 yaşındaki Kiko Alonso ise, geçirdiği muhteşem çaylak sezonu sonrası herkesi kendine hayran bırakmıştı. Genç oyuncu 2013 sezonunda 87 tackle, dört interception, bir forced fumble ile NFL kariyerine oldukça hızlı bir giriş yapmıştı.
Kiko Alonso, dizindeki sakatlık sebebiyle 2014 sezonunun tamamını kaçırmış ancak onun yokluğunda Buffalo Bills savunması NFL’in en iyilerinden biri olmaya devam etmişti. Alonso bu takas ile birlikte NCAA’de Oregon’da oynarken çalıştığı head koç Chip Kelly ile Philadelphia’da tekrardan buluşmuş oldu.

 

Yazan: Kaan Özaydın