NFL’de transferde quarterback dominoları taşları hızla düşüyor. Geçtiğimiz sezonu Houston Texans’ta geçiren tecrübeli quarterback Ryan Fitzpatrcik, 2015 NFL Draftı’nda son turlardan bir draft hakkı  karşılığında New York Jets’e takas oldu.
Texans, bu haftanın başlarında Brian Hoyer ve Ryan Mallet ile sözleşme imzalayınca daha önce Rams, Bengals, Bills ve Titans’da oynayan Ryan Fitzpatrick’in biletini kesmişti..
New York Jets açısından ise Fitzpatrick, yeni head koç Chan Gailey’in sistemini iyi biliyor ve Michael Vick’in hiçbir zaman yapamadığı bir şekilde genç oyun kurucu Geno Smith’i ateşleyebilir. Jets halen Geno Smith’den umutlu ve teknik ekip Smith’in bir sıçrama yapıp artık potansiyelini sahaya yansıtmasını istiyor.
Fitzpatrick, ligin en güvenilir yedek oyun kurucularından biri opsiyonu olduğunu kanıtlamış durumda. Fitzpatrick, Buffalo Bills’da Gailey’in koçluğunda toplamda 10,232 yard pas, yüzde 60.3 isabetle 71 touchdown pası ve 53 interception ile oynamıştı.
32 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon Houston Texans formasıyla 12 maça ilk 11’de başlamış ve bu maçlarda toplam 17 touchdown pası ve sekiz interception ile başarılı bir performans sergilemişti.

 

Yazan: Kaan Özaydın