San Francisco’da koç Jim Harbaugh ile başlayan çözülme Patrick Willis’in emekliye ayrılması ve takımın ağır işçisi Frank Gore’un da ayrılmak üzere oluşu ile tepe noktaya ulaşırken, wide receiver Michael Crabtree ve guard Mike Iupati’nin de muhtemelen başka takımlarla anlaşma ihtimali, koç Jim Tomsula ve general  manager Trent Baalke’yi yeni arayışlara itti.
İki sene önce Baltimore Ravens’dan aldığı Anquan Boldin’in takıma iyi uyum sağlaması San Francisco yönetimini bir kez daha aynı yola itti ve Baltimore Ravens’in yıldız wide receiver’i Torrey Smith’i kadroya katıldı.

Beş yıl için 40 milyon dolarlık bir kontrata imza atan Torrey Smith, geçtiğimiz sezon vasatın altında bir performans göstermiş ve kariyerinin en düşük pas tutma (49) ve  (767 yard) ile beklentilerin altında kalmıştı.
Özellikle Colin Kaepernick’in eksikliğini hissettiği uzun mesafe pas tutma tehdidi taşıyan böyle bir oyuncunun gelmesiyle rahatlayacağı söylenebilir. Ancak takımın her bölgesinde oldukça büyük boşluklar olduğu için 49ers’in NFC Batı gurubunun en alt basamağından ayrılması biraz zor gibi gözüküyor.

 

Yazan: Haluk Onaran