AFC koçları Arizona’da takım sahipleri toplantısında bir kahvaltıda bir araya geldi. Tennesse Titans head koçu Ken Whisenhunt da bu kahvaltıdaydı ve  Oregon QB’si Marcus Mariota hakkında sorulan soruları yanıtladı. Whisenhunt, Marcus için “Eğer Marcus’u ikinci sıradan draft edersek, şüphesiz ilk günden ilk 11’de sahaya çıkacaktır. Marcus çok etkileyici bir oyuncu!” şeklinde konuştu.
Mariota, mock draftlarda genellikle Jets ile anılmıştı, Titans ise defansive tackle Leonard Williams’a yoğunlaşmışa benziyordu. Mariota’nın Titans’a draftı ise henüz moc draftlarda tartışılmaya başlanmadı.
Titans, geçen sezon ligin en kötü QB’lerini bünyesinde barındırıyordu. Jake Locker, Charlie Whitehurst, ve Zach Mettenberger sahada üzerlerine düşenleri yapmamakta çok iyiydi. Locker, offseason’ın başında emekli oldu ama Whitehurst ve Mettenberger’in anlaşması hala devam ediyor.
Mettenberger, çaylak sezonunda pas girişimi başına düşen yard ortalaması oldukça iyi, 7.9. İlk sezonunda Mettenberger, topu ilerletebildiğini Titans taraftarlarına kanıtladı fakat bu sezon 164 çaylak arasından, sack sıralamasında en kötü 13. QB olma ünvanını elinde bulunduruyor.  Mettenberger, Tennessee’ye 6. turda draft edilmişti yani hiçbir zamanda takımın gelecek QB’si olarak görülmedi.
Geçen sezon QB’den yana çok dertli olan Titans bu sene umutlarını Marcus Mariota’ya bağlamış olabilir. Draftlarda ise kimin Mariota’yı alacağı hala belirsizliğini koruyor.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya