Gruden, QB’leri teker teker elinden geçirdikten, Jameis Winston whip dance’ini yapıp Julliard Fine Arts’a göz kırptıktan, Danny Shelton kilo almaya devam ettikten ve Browns hala bir QB’nin peşinde koştuktaktan sonra artık ikinci versiyon için kalemi elime almanın vaktinin geldiğini anladım…

Tüm takas ve şehir değiştirme cümbüşünün ardından takımlar hedeflerini büyük ölçüde değiştirmediler denebilir, fakat ortada çok değişen hisseler var. NFL falcılığının tavan yaptığı bu haftada kendimi yeniden prospect havuzunun huzur verici sularına burakıyorum ve ortaya aşağı yukarı şöyle bir şey çıkıyor.

#1 Tampa Bay Buccaneers – Jameis Winston, QB, Florida State

Ben seni nereden hatırlıyorum?: Ben Roethlisberger

Bucs, pek de kayda değer bir imza kazanamadı. Bunun yanında Josh McCown’ın da Browns ile imzalamasının ardından QB boşluğu için de bir hamle yapmadılar ve hala tahtadaki favori oyuncuları Winston. Bu noktadan sonra farklı bir projeksiyona gideceklerini düşünmüyorum.

#2 Tennessee Titans – Leonard Williams, DT/DE, USC

Ben seni nereden hatırlıyorum?: Gerald McCoy

Titans için işler pek iç açıcı değil, iyi bir preseason geçirmiyorlar ve Brian Orakpo gibi bir kumara yüklü bir miktar yatırdılar. Defansın istikrarı en büyük problemlerden biri olmaya devam ediyor ve Williams kesinlikle soruna çözüm pakedinin en önemli parçası olabilecek bir potansiyel.

#3 Jacksonville Jaguars – Dante Fowler Jr., OLB, Florida

Ben seni nereden hatırlıyorum?: Cameron Wake

Bob Babich pass rush konusunda alabileceği tüm yardıma hazır ve tahtada tam da onun savunmasına uygun bir isim var. Unutmamak gerek, Jaguars playoff potasından vasatın üzerinde bir defans kadar uzakta değil, alınacak çok yol var.

#4 Oakland Raiders – Kevin White, WR, West Virginia

Ben seni nereden tanıyorum?: Terrance Williams

Raiders cevval çocuğu Carr’ı acilen hava hücumu silahlarıyla donatmak zorunda. Koşu oyunu da pek iç açıcı olmasa da Carr bu kadar iyi bir performans ortaya koymuşken onu top-tier bir receiver ile ödüllendirmekten daha iyi bir teşvik düşünülebilir mi?

Belki Marshawn Lynch…

#5 Cleveland Browns (Washington Redskins ile takas) – Marcus Mariota, QB, Oregon

Ben seni nereden tanıyorum?: Russell Williams…ish…

Evet, bunu yaptım. NFL falcılığının düstursuz dedikodularına bu sefer kapılmayı yeğledim. Yeni Redskins GM’i McCloughan bu hakkı en iyi şekilde pazarlamak için yapabileceği herşeyi yaptı ve en fazla ağzı sulanan takım ise Browns. Redskins’in yapabileceği en saçma hareket bir QB seçmek olur -Browns’ın da öyle, fakat ne hikmetse senelerdir bunu yapıyorlar…- Browns’ın ise McCown’ın ardından gelecek bir standout QB’ye ihtiyacı var. Johnny Football’un artık lig futboluna uygun olmadığını gördük ve bence Browns gerçekten bu tezgaha veya mucizeye düşecek kadar umutsuz bir takım.

#6 New York Jets – Vic Beasley, OLB, Clemson

Ben seni nereden tanıyorum?: Pernell McPhee

Jets, Geno Smith’e bir tur şansı daha veriyor diyebiliriz. Çok önemli eklemeler yapan yeşil elmalar, defansın belini doğrultmak için bir pass rusher, bir de ortodoks DT eklemesine ihtiyaç duyuyor. Beasley combine’da hepimizi büyüledi, ve bence Jets için de doğru isim o.

#7 Chicago Bears – Amari Cooper, WR, Alabama

Ben seni nereden tanıyorum?: Marvin Harrison

Bears, Jeffery-Marshall ikilisinin dinamizmini Jeffery-Cooper şeklinde yeniden yaratma opsiyonunun cazibesine kapılacaktır. Fakat çok muhtemeldir ki buradan Danny Shelton’u seçip şanlı Bears savunmasını ayağa kaldırma misyonunu da seçebilirler.

#8 Atlanta Falcons – La’el Collins, OT, LSU

Ben seni nereden tanıyorum?: Trent Williams

Collins, inanılmaz alt vücut kuvveti ve ilk temas reaksiyonu bakımından bu sınıfın en iyi hücum hattı oyuncusu. Falcons için Matthews’ün yanına çok da tatlı bir ekleme olacağı gibi hücum hattı rotasyonunu da oldukça derinleştirecektir.

#9 New York Giants – Danny Shelton, NT, Washington

Ben seni nereden tanıyorum?: Vince Wilfork

Giants, ligimizin evlere şenlik front seven’larından birine sahip, elbette Jean-Paul hariç. Koşu oyunlarında kıvrım kıvrım kıvranan Giants savunması için silindiri yaklaşık iki buçuk metre çapında olan santral bir NT erken gelen noel hediyesi havası verecektir.

#10 St. Louis Rams – Trae Waynes, CB, Michigan State

Ben seni nereden tanıyorum?: Byron Maxwell

Rams gerçekten çok sıkı dokunan bir savunma formasyonuna ve rotasyonuna sahip olmak için yıllarını verdi ve Waynes belki de bu planın son parçası olabilir. Tahtadaki en kalifiye CB olan Waynes, zone setlerinde olduğu kadar man-to-man’de de çok iyi coverage yetisine sahip bir isim. Tek problemi lig standartlarına göre birazcık ince oluşu.

#11 Minnesota Vikings – DeVante Parker, WR, Louisville

Ben seni nereden tanıyorum?: Marques Colston

Cordarelle Patterson artık Vikings için o kadar da önemli bir figür değilken ve hava hücumu için aslında pek de elit opsiyonunuz yokken ham potansiyeli oldukça yukarıda olan bir receiver almak için pek de tereddüt etmezsiniz. Eder misiniz?

#12 Washington Redskins – Brandon Scherff, OG, Iowa

Ben seni nereden tanıyorum?: Zack Martin

Evet, yine biz. Bu seneki 12. ve 19. hakları aldıktan sonra hemen hücum hattını yeniden inşa etmeye koyuluyoruz ve en iyi interior blocker’ı kadromuza bir tutam tuz serpiştirerek katıyoruz. Afiyet olsun efendim.

#13 New Orleans Saints – Bud Dupree, OLB, Kentucky

Ben seni nereden tanıyorum?: Ryan Kerrigan

Saints hala bir SB hayali kuruyor ve acilen yaşayan pass rusher ihtiyacı içindeler. Dupree pek de yontulmuş bir isim değil fakat saçmalık derecesinde bir atletizmi ve patlayıcılığı var. Hem Kerrigan da hamdı, pişti şükürler olsun.

#14 Miami Dolphins – Jaelen Strong, WR, LSU

Ben seni nereden tanıyorum?: Brandin Cooks

Mike Wallace ile yolların ayrılmasının ardından Jordan Cameron ile “pass catcher” takviyesi yapan Dolphins, mutlaka bir receiver takviyesi yapmanın yollarını arayacaktır. Suh gibi çok önemli bir imza kazanmaları Malcolm Brown veya Danny Shelton olasılıklarını büyük ölçüde ortadan kaldırdığından en mantıklı isim Strong.

#15 San Francisco 49ers – Arik Armstead, DT, Oregon

Ben seni nereden tanıyorum?: Beni kınamayacağınızı düşünerek Justin Smith

Smith artık yolun sonuna yaklaşıyor ve Niners savunması oldukça kan kaybetti. Front Seven dinamizmini yitirirse bu kadar orantısız yetenekler içeren bir savunma kolay lokma haline gelebilir, bu bakımdan Armstead uzun vadeli bir yatırım olarak oldukça uygun gözüküyor.

#16 Houston Texans – Jalen Collins, CB, LSU

Ben seni nereden tanıyorum?: Alterraun Verner

Collins, Waynes’in ardından bu CB sınıfının en potansiyelli üyesi. İstikrarsız olmaya yatkın ve kan kaybeden Texans savunmasının aradığı isim olabilir, fakat ilk-günden-starter olması konusunda şüphelerim var.

#17 San Diego Chargers – Todd Gurley, RB, Georgia

Ben seni nereden tanıyorum?: Adrian Peterson

Matthews gittiğine göre as RB koltuğu boş ve şansa bakın ki son yılların en büyük RB potansiyeli hala tahtada. Pek de zor olmasa gerek.

#18 Kansas City Chiefs – Devin Smith, WR, Ohio State

Ben seni nereden tanıyorum?: Kenny Britt

Chiefs’in ilahi güçlerden bir isteği varsa, tercihen 100 yard üstü maç çıkartabilen, şöyle sekiz maçta bir de olsa TD pası tutabilen bir receiverdı. Maclin ile o boşluğu kapatsalar da momentum kazanma kabiliyeti ve vasatın üzerinde bir rota koşma yeteneği olan bir diğer receiver’a da hayır demeyeceklerdir.

#19 Washington Redskins – T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh

Ben seni nereden tanıyorum?: Jason Peters

Secondary’i iyi bir yapılandırmayla en azından vasat seviyelere çıkartma hamlesinin ardından Gruden’a istediği XLarge hücum hattını verme misyonu çerçevesinde Scherff’ün ardından Clemmings ile ikinci hakkını da cömertçe harcayan başkent ekibi umarız ki RGIII’ye birkaç saniye daha kazandırabilir…

#20 Philadelphia Eagles – Marcus Peters, CB, Washington

Ben seni nereden tanıyorum?: Terrence Newman
Alan savunması yerleşimlerinde çok etkili bir CB olan Peters, Safety’e de kayabilmesi açısından Eagles için bir veya iki sezon içinde çok önemli bir joker haline gelebilecek bir isim.

#21 Cincinnati Bengals – Andrus Peat, OT, Stanford

Ben seni nereden tanıyorum?: Brendan Albert

Sınıfının kesinlikle en kuvvetli alt vücuduna ve temas absorbe etme yetisine sahip Peat buna rağmen lig futboluna pek hazır bir oyuncu değil. Bengals onun için en uygun adreslerden biri, öğrenme süreci pek de sancılı olmayacaktır.

#22 Pittsburgh Steelers – Landon Collins, SS, Alabama

Ben seni nereden tanıyorum?: Kam Chancellor

Son yıllarda gördüğüm en iyi SS prospecti olması, oyunu çabuk okuma yetisi ve hazır vücüduyla Collins “Pazartesi gelsin başlasın” diyebileceğiniz inanılmaz bir potansiyel. Plomalu efsanesinin bitişi bu sezona denk gelmeseydi muhtemelen Steelers’ın adı bir CB veya Pass rusher ile anılıyor olacaktı, fakat artık pek de üzerine düşünmeleri gerekmiyor.

#23 Detroit Lions – D.J. Humphries, OT, Florida

Ben seni nereden tanıyorum?: TJ Lang

Bu sınıfta çok az saf OT olduğunu söylerken şaka yapmıyordum. Humphries guard’da da görev yapabilecek, ilk temasta oldukça başarılı ve pass protection konusunda uzmanlaşmış bir isim.

#24 Arizona Cardinals – Eddie Goldman, DT, Florida State

Ben seni nereden tanıyorum?: Vance Walker

3-4 defansif setleri için çok hazır bir isim olan Goldman, run defense konusunda çok etkili bir isim. Eğer pass rush konusunda kendisini bir seviye daha yukarı atarsa Cardindals sistemini uzun süre daha sürdürebileceği bir isme kavuşmuş olacak.

#25 Carolina Panthers – Ereck Flowers, OT, Florida

Ben seni nereden tanıyorum?: Bryan Bulaga

Tahtada kalan oldukça fazla vasatın üzerinde OT potansiyeli olsa da Flowers tartışmasız biçimde lige en hazır olan ve Panthers’ın esnek hücum hattına en kolay uyum sağlayabilecek isim.

#26 Baltimore Ravens – Kevin Johnson, CB, Wake Forest

Ben seni nereden tanıyorum?: Calvin Pryor

Ravens’ın umutsuzca ihtiyaç duyduğu CB açığını ilk senesinden kapatamayacak olsa da Johnson sınıfına göre çok atletik -Byron Jones kadar olmasa da- ve hazır bir vücuda sahip bir oyuncu.

#27 Dallas Cowboys – Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Ben seni nereden tanıyorum?: Arian Foster

Murray artık Cowboys tarihinin sayfalarındaki zamanını doldurduğuna göre artık Texas için Gordon vakti. Pek de pişman olmayacaklar, inanın bana.

#28 Dallas Cowboys – Cameron Erving, C, Florida State

Ben seni nereden tanıyorum?: Eric Wood

Erving’in center oynadığına inanmanız güç olabilir. Bir OT fiziğine, üst vücuduna ve hızına sahip. Elbette bacak kuvvetine de, ki sıkıntılı olan nokta da burası. Yeterli çıkış kuvvetini üretme noktasında sıkıntı yaşayabilir, bunun haricinde oldukça büyük bir dinamizmi hangi hücum hattında oyanarsa oynasın getirebilecek bir oyunucu.

#29 Indianapolis Colts – Gerod Holliman, FS/SS, Louisville

Ben seni nereden tanıyorum?: Ryan Clark

Colts, serbest oyuncu pazarının açılmasıyla beraber neredeyse tüm açıklarını kapatarak oldukça komple bir takım oluşturdu ve geçen sezondan çok daha kuvvetli bir şekilde geliyorlar. Tek eksik parçalarının bir CB ve safety olduğunu düşünecek olursak, sınıfın en iyi ikinci safety’si olarak Holliman bu boşluğu oldukça iyi kapatacaktır.

#30 Green Bay Packers – Jordan Phillips, NT, Oklahoma

Ben seni nereden tanıyorum?: Terrance Knighton

Kimse ekstradan bu kadar büyük bir vücuda sahip ve ayakları şaşırtıcı derecede hızlı bir nose tackle’a hayır demez. Packers’dan bahsediyorsanız, kurdele bile keserler.

#31 New Orleans Saints – Dorial Green-Beckham, WR, Missouri

Ben seni nereden tanıyorum?: Calvin Johnson Jr.

Colston artık prime noktasında değil ve Graham’ı kaybetmişken hava hücumu sadece Cooks ile yürümez. Green-Beckham için ise, birkaç kelime etmem gerekiyorsa; “Neredeyse tek haneli bir QB ve gereksiz bir aroganlıktaki Megatron”. Bence daha fazla konuşmayayım.

#32 New England Patriots – Byron Jones, CB, Connecticut

Ben seni nereden tanıyorum?: Jeremy Lane

Manyaklık derecesindeki atletizmi, fakat 40-yard koşmayışı, müthiş bir vücuda sahip oluşu fakat geçen seneki arka kol sakatlığı, NCAA’de sergilediği inanılmaz man-to-man savunma performansı fakat alan savunmasına uygunluğu gibi ikilemler önümüzde dursa da Belichick böyle bir kumaşı pas geçmeyecektir. Bir Browner değil, ama olamaz diye bir kaide de yok.