Head koç Lovie Smith’in Bucs defansını yeniden yapılandırma süreci devam ediyor. Daha önce iki kere Pro Bowl’a seçilen 30 yaşındaki Dashon Goldson da bu yapılanma kapsamında kendine yer bulamadı ve Redskins’e takas oldu.
Takası ilk duyuran taraf  Tampa Bay oldu. Bu anlaşma Washington takımına 2016 draftından 6.tur draft hakkına mal oldu. Tampa Bay ise Goldson ile beraber 7.turdan bir darft hakkını verdi, bunun yanı sıra bu anlaşma Bucs’a maaş sınırında 4 milyon dolarlık bir rahatlama getirdi.
Bu gelişme Smith’in planlarıyla örtüşmeyen defans oyuncularını temizleme adına yapılmış sert hamlelerden sadece biri. Takım geçen Ekim ayında Mark Barron’ı da aynı şekilde takımdan göndermişti, şimdi aynı adımları sadece 2 sene önce beş yıllığına yaklaşık 40 milyon değerinde bir anlaşma ile takıma kattıkları  free safety’ye karşı atıyor.
Darrelle Revis de Tampa’da geçirdiği 1 yıl sonrasında muzdarip olanlardan. Revis, Tampa’dan ayrıldıktan sonra 2 farklı takım üniforması daha denedi.
Bu off-season’da gördük ki Washington bazı akıllıca adımlar atıyor. Genel Menajer Scot McCloughan elindeki parayla takımı daha rekabetçi bir takım haline getirmeye çalışıyor. McCloughan, 2007 Goldson’u 4.turdan draft eden 49ers ekibinin de bir parçasıydı.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya