Chicago Bears’ın eski general manager’i Phil Emery’nin yarattığı 126,7 milyon dolarlık sorun önce koç Marc Trestman’ı yedi, şimdilerde ise yeni koç John Fox’un başını ağrıtmaya devam ediyor.
Dört yıl süren Denver Broncos macerasında da quarterback gel-git’leri yaşayan deneyimli koç Fox, Tim Tebow’lu günleri yaşamış daha sonra da Peyton Manning ile huzuru bulmuştu. Şimdi yeni takımında ise geçen sene 16.haftada yedeğe çekilen “franchise quarterback” Jay Cutler sorununu aşmaya çalışacak.
Yaptığı açıklamada QB pozisyonunun rekabete açık olduğunu ve 126,7 milyon dolarlık kontratına ragmen Cutler’ın da Jimmy Clausen’dan formayı kapması gerektiğini ifade eden Fox, henüz oyuncularla konuşmadığını ancak kafasında bazı şeyleri belirlediğini de sözlerine ilave etti.
Hatırlanacağı gibi 2012 sezonu başlarken Seattle’da, o sene üçüncü turda seçilen çaylak oyuncu Russell Wilson, diğer quarterback’ler Matt Flynn ve Tarvaris Jackson ile forma yarışına girmiş ve sonunda ilk 11’e yerleşmişti. Hatta şimdilerde Wilson’ın NFL’in en çok kazanan quarterback’i olması dahi gündemde…

Yazan: Haluk Onaran