LeGarrette Blount  önümüzdeki sezona kenarda başlayacak. Bir lig sözcüsünün NFL Media’ya verdiği bilgiye göre, New England Patriots running back’i NFL’in yasaklı madde prensiplerini ihlal ettiği gerekçesiyle 2015 sezonunun ilk maçından men edildi.
Blount sezon öncesi çalışmalara katılabilecek. Sezonu da kendi adına ikinci hafta itibarıyla açacak. Altıncı sezonuna giren oyuncu, Kasım ortası Pittsburgh Steelers tarafından serbest bırakıldıktan sonra katıldığı eski New England’ın Super Bowl yürüyüşünde önemli rol oynamıştı.
Steelers ile 11 maçta sadece toplamda 266 koşan Blount, New England ile çıktığı normal sezonun son beş maçında toplam 281 yard koşarak defansları oldukça hırpalamıştı. Rakiplerini tahribata geriye kalan üç playoff maçında 189 yard daha ekleyerek devam etti.
Her ne kadar bu ceza kısa süreli olsa da -diğer maçlarda kadroya gireceğini varsayıyoruz- bu eksiklik New England için rakiplerinin bır gıdım gerisine düşmek demek. Stevan Ridley ve Shane Vereen’ın ayrılmalarıyla birlikte, geriye elini taşın altına koyacak Jonas Gray, Brandon Bolden ve James Develin kalıyor. Bu nedenle Patriots draft’larda running back pozisyonuna takviye yapmaya en yakın adaylardan biri olarak görünüyor.

 

Yazan: Onur Özkol