NFL tarihinde bugun bir ilk yaşandı. Lig yönetimi sekiz yıldır Conference USA’de görev alan, 19 yıllık tecrübeli hakem Sarah Thomas’ı NFL’in ilk kadın hakemi yaptı.

Özgeçmişi oldukça kuvvetli olan Sarah Thomas, tarihe geçerken, kendisiyle birlikte toplamda sekiz hakem NFL’in hakem kadrosuna katıldı.

NFL’in başkan yardımcısı Dean Blandino yaptığı açıklamada, “Yeni aldığımız hakemler kendilerini kolej futbolunun en iyileri olarak kanıtlamış durumdalar. Onların aramıza katılması sebebiyle oldukça heyecanlıyız.” diye konuştu.

Sarah Thomas, geçtiğimiz yıllarda mini kamlarda Cleveland Browns, New Orleans Saints ve Indianapolis Colts’a sideline’da yardımcı olmuş ancak NCAA seviyesinde yönettiği maçlarla ismini duyurmuştu.
Mississippi’li olan Thomas, 1999 yılında liseler arası Amerikan futbolu seviyesinde hakemliğe başlamış, 2011 yılında yönettiği Rice – Northwestern maçıyla NCAA’de Big Ten konferansında bir maç yöneten ilk hakem olmuştu.
Sarah Thomas, yaptığı açıklamada, “Kadın olmanın bu işi benim için zorlaştırdığını düşünmüyorum.” derken, herkesin burada hakem olarak çalıştığını, başarılı oldukları için NFL’e gelebildiklerini, olayın cinsiyetle veya ırk ile alakalı olmadığını söyledi.

 

Yazan: Kaan Özaydın