2015 NFL Draftı’nın ilk üç turu geride kalırken, sürprizleri ile macera aramayan seçimleri ile draft gündemdeki yerini koruyor. 2015 NFL Draftı’nda önceki yıllara göre en büyük değişim running back pozisyonunda görüldü.

Son iki yıldır NFL Draft’larının ilk turunda running back seçilmezken, bu yıl geniş RB sınıfının iki yıldızı Melvin Gordon ve Todd Gurley, ilk turdan draft edildi. St. Louis Rams, 10.sıradan Todd Gurley’ı seçerken San Diego Chargers, yaptığı takas ile 15.sıraya çıkarak Wisconsin’in yıldızı Melvin Gordon’ı kadrosuna kattı.

10. ve 15. sıralardan running back seçilmesi NFL severlerin uzun süredir görmediği bir olay idi. Öyle ki geçen sezon seçilen ilk running back tam 54.sıradan Bishop Sankey olmuştu.
2015 sınıfının running back ve wide receiver pozisyonlarındaki derinliği dikkat çekerken, ikinci turdan da Jacksonville Jaguars, Alabama’nın başarılı running back’i T.J. Yeldon’ı draft etti. Yeldon, toplamda 36.sıradan seçilirken, 54.sıradan Detroit Lions tercihini Nebraska running back’i Ameer Abdullah’tan yana kullandı.
Running back’ler üçüncü turdan da seçilmeye devam edildi. Atlanta Falcons, üçüncü turdan Tevin Coleman’ı seçerken, hali hazırda iki genç running back’e sahip Cleveland Browns, Miami Üniversitesi’nin running back’i Duke Jonhson’ı kadrosuna kattı.
Arizona Cardinals (David Johnson) ve Washington Redskins (Matt Jones) running back seçen diğer ekipler oldular.

 

Yazan: Kaan Özaydın