Tennessee Titans’ın geçen sene çaylak sezonunda altı maçta oynayan ve sonra sakatlanarak sezonu kapatan quarterback’i Zacg Mettenberger, bu maçlarda 83,4 QB reytingi ile oynarken sekiz TD pası ve yedi interception atmıştı.

Bilindiği gibi bu sezonki en çok konuşulan draft seçimlerinden birisi ise Marcus Mariota olmuştu. Marcus Mariota’nın Titans’a birinci tur ikinci sıradan seçilmesi ve hemen akabinde koç Ken Whisenhunt tarafından starter olarak ilan edilmesiyle Tennesse’de sular kaynamaya başladı.

Çaylak sezonunda çok şeyler öğrendiğini ve off-season’da da bu oyunun politik tarafını kaptığını söyleyen Zach, yerini Marcus’e kaptırmayacağını ve ölümüne kadar mücadele edeceğini söyledi.

Hatta Zach Mettenberger daha ileri giderek takım arkadaşları Kendall Wright ve Justin Hunter ile özel antrenmanlar yapmaya başladı. Mariota’nın seçilmesinden pek de memnun olmadığını belirten Hunter draft’tan önce Mariota’nın seçilmeyeceği ve takas edileceğine dair 200 dolarına iddiaya bile girmişti.

Gelişmeleri yakından takip ederken unutmamamız gereken birkaç noktadan biri, Mariota’nın kolejde hep shotgun pozisyonunda oynamış olması ve pro style offense’e pek alışık olmaması. Diğer taraftan 2000 NFL Draftı’da altıncı turda seçilen, adı bu günlerde sıkça anılan  bir oyuncunun nerelere geldiğini, nasıl başarılar elde ettiğini de unutmamak lazım! Aynı hırs ve heyecanı Zach Mettenberger’da da görüyoruz ve neden olmasın diyoruz…

Yazan: Haluk Onaran