ESPN’den Adam Schefter’ın gizli kaynağı New England Patriots’ın quarterback’i Tom Brady’nin dört maçlık cezası hakkında çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Bu kaynağa göre Patriots ve taraftarları Tom Brady’ye verilen diş kamaştıran ve çokça tartışılan cezanın hafifletilmesini isteyecek.

Patriots taraftarları bu cezayı çok bulurken, diğer takımların hayranları farklı sosyal medyalarda Brady’nin aldığı cezayı yetersiz bulduklarını dile getirmişti. ESPN’in kaynağına göre Brady’nin ünlü avukatları Don Yee, Jeffrey Kessler çok sağlam çalışıyor ve Brady bir maç bile kaçırmayacak.

Pazartesi günü NFL, havası indirilen top şikesine karıştığı için Brady’ye dört maç ceza vermişti. Brady, bu ceza nedeniyle Steelers, Bills, Jaguars ve Cowboys karşısında takımını yalnız bırakacak ve Ekim ortalarındaki Indianapolis Colts maçına kadar sahaya çıkamayacak.

Brady’siz geçecek bir ay bile Patriots’a büyük zararlar verebilir, playoff umutlarını ya da AFC East şampiyonluğu hayallerini suya düşürebilir. Patriots daha önce bunu yaşamıştı, 2008’de Brady dizinden sakatlanarak sezonu kaçırdığında Matt Cassel liderliğinde Patriots normal sezonu 11-5’le bitirmiş ancak playoff’a ulaşamamıştı.

Brady’yi kaybetmenin yanı sıra Patriots başka büyük bir kayıpla daha karşı karşıya: Patriots, 2016’da ilk turdan ve 2017’de dördüncü turdan draft hakkını da kaybetti. Bunların yanında 2,6 milyar dolarlık bir takım için bir milyon dolarlık para cezası ise sadece çerez niteliğinde desek yeridir…

Yazan: Nazlı Hilal Kaya