Carolina Panthers geleceğini Cam Newton’a bağlıyor… Bu hafta Panthers’tan gelen resmi açıklamaya göre, Newton, Panthers ile sözleşmesinde 2020’ye kadar onu takıma bağlayacak, beş yıllık bir kontrata “Evet” dedi.
Kariyerinin ilk dört yılında 67.6 milyon dolar kazanan Newton’ın yeni sözleşmesi 103.8 milyon değerinde ve bu meblağın 60 milyon doları ise garanti edilmiş para. Newton, sözleşmesinin ilk yılı için 30 milyon dolar kazanacak.
Cam Newton’ın sözleşmesi bu hafta çok tartışıldı. Newton’ın sözleşmesinde garantilenen para Colin Kaepernick’den, Ryan Tannehill’den ve Andy Dalton’dan fazla. Peki Newton, bu oyunculardan daha çok mu kazanmayı hak ediyor mu ve bu isimlerden daha mı iyi bir oyuncu?
21. yüzyılın değişmeyen gerçeklerinden biri de şu ki takımlar, organizasyonun yüzü olacak oyuncuyu takımda tutmak için ne ödemek gerekirse ödüyor ve çok açık ki Panthers, Newton’a bu değeri veriyor ve onu en iyi yıllarında Panthers’da kalmaya ikna etmek için ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazır…
26 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon 14 maçta, 18 touchdown pası, 12 interception ve beş touchdown koşusuyla oynayıp takımını playoff’a taşımayı başarmıştı.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya