Dez Bryant, 13 milyonluk yeni sözleşmesini kabul etmeme ve Dallas Cowboys’un bir haftalık mini-kampına katılmama nedenini açıkladı, nedeni kimseyi şaşırtmadı ancak Cowboys taraftarlarını sinirlendirmişe benziyor.
Bryant, Twitter’da takipçileriyle şu tweet’i paylaştı: “Ağzı olan konuşuyor. 13 milyon dolar iyi hoş ama nerede benim güvencem? Beş sene bekleyeceğim ve hiç bir şey diyemeyeceğim? Bu beni bencil mi yapar? Hayır, önce ailem!”
Dez’in bu tweet’i muhtemelen Cowboys’un eski fullback’i Darryl “Moose” Johnston için attı. Johston, salı günü Bryant’i, bencil olduğu ve kendini takımının üstünde tuttuğu için eleştirmişti.
Mesele şu, Bryant’ın sözleşmeyi imzalamama nedeni, franchise tag’in icat edildiği günden beri franchise tag’i kabul eden tüm oyuncuların mutsuzluk nedeni ile aynı. Bu yeni bir durum değil ki, bu yıl içinde de NFL’de bu konuya özel bir durum da olmadı. Aynı şey Denver Broncos WR’ı Demaryius Thomas ve New York Giants defensive end’i Jason Pierre-Paul için de geçerli.
Bryant, twitter’da önceliğinin ailesi olduğunu ve ailesi için para kazandığının altını çizdi. Bryant, şimdiye kadar tüm NFL kariyeri boyunca 12 milyon dolar kazandı. Bu birçok insanın tüm hayatı boyunca kazandığından fazla bir para.
Şimdi ise önünde bir yıl içinde kazanbileceği 13 milyon dolar duruyor. Bryant ise maddi durumu için biraz endişeli. Darryl Johnston haklı galiba Bryant, şu sıralar bencil günlerinde…

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya