2014 NFL Draftı’nın beşinci sırasından seçilen Khalil Mack çaylak sezonunda dikkatleri üzerine çekmeyi zaten başarmıştı. Oakland Raiders linebacker’ının 2015 hedefi çıtayı yükseltmek, bunun için hedefi net: daha fazla sack.
ESPN.com’da yer alan haberde Mack şöyle konuştu: “Önümüzdeki sezon kesinlikle daha fazla quarterback kovalamak istiyorum. Geçen yıl bir kaç kez bunu başardım, ama insanlar neler yapabileceğimi henüz görmedi. Toplamda dört sack aslında beni yeterince yansıtmıyor. Neticede insanların en üst seviyenizi görmelerini istiyorsunuz.”
Mack geride bıraktığımız sezonda potansiyelini belli etti, koşu önleme ve hücum paketine bela olmakta en iyilerdendi. Pro Football Focus’un maç kasetleri üzerinden yaptığı değerlendirmeye göre Mack’ın maç kayıtları, tüm 4-3 seti dış linebacker’ları arasında üst sırada. Listede ilk sırada ligin en iyisi olarak görülen Denver’dan Von Miller yer alıyor.
Broncos’da Miller’ın koçluğunu yapmış olan şimdiki Raiders koçu Jack Del Rio iki oyuncuyu şöyle kıyaslamış: “Bence Khalil fiziksel olarak Von’dan daha güçlü. Von, benim dönemimde 114 kiloya kadar çıkmıştı. Ama doğal kilosu 109 civarı. Aynı güçlü linebacker pozisyonunda ve ikincil olarak pas atışını engelleme göreviyle oynayan Khalil ise 118-120 kiloya kadar çıkabilir. Takımlar bu ikincil önlemleri maçın üçte ikisinde kullandığını düşünürsek, kendini göstermek için fırsatı olacaktır. Farkı özellikte olabilirler belki ama ikisi de özel oyuncular.”
Mack’in Raiders’dan takım arkadaşı Justin Tuck, Şubat ayında yaptığı açıklamada daha da iler gitmiş ve Mack’in yeni bir Derrick Thomas ve hatta Lawrence Taylor haline gelebilecek kapasitesinin olduğunu iddia etmişti.
Yazan: Onur Özkol