Dwayne Bowe, bu sezon Cleveland Browns ile anlaştığında wide receiver arayan bir takımdan, receiver arayışında olan başka bir takıma transfer olmuştu. Bowe, Josh Gordon’un Browns’daki yokluğunda bir numaralı wide receiver pozisyonunu doldurmayı hedeflediğini açıkladı.
Bowe, geçen sezon bir TD bile yapamayan Kansas City Chiefs’in wide receiver çöplüğünün bir parçasıydı. 30 yaşındaki oyuncuya göre Kansas City’deki sorun, redzone hedeflerinin olmayışıydı.
Bowe, mini kamplar sırasında “Josh buradayken TD adamıydı, şimdi onun bıraktığı işleri devralmaya geldim. Benim işim bu, umarım başarılı olabilirim. Endzone’da bir top bile almadım, buna hiç bir şekilde fırsat vermediler, hiç TD yapamadım. Hücum takımıyla birlikte score bulma oranımızı düşürdük, running back’den tight end’e dayalı bir sistem ile oynuyorduk. Benim işim futbol oynamak, hiçbir zaman bundan yakınmadım, ama her zaman elimden geleni yaptım ve buna çok fırsatım olmadı.” şeklinde açıklamalarda bulunarak Kansas City’de geçirdiği kötü sezonu aklamaya çalıştı.
2014 yılında Bowe, 754 yard’da 60 reception ile oynamıştı ve 1,000 yard’ın altına düştüğü ard arda üçüncü senesiydi. Kansas City’de oynadığı sekiz sezon boyunca ise toplamda 44 TD yaptı ve 15 TD yaptığı 2010 sezonu ise tekrarlanabilir gözükmüyor, daha çok geçmişte kalan güzel bir anı gibi.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya