Kevin White’ın sahalara dönme umutları suya düştü. Chicago Bears genel müdür Ryan Pace, Cumartesi günü yaptığı açıklamada 2015 NFL Draft’larında ilk tur 7. sıradan seçtikleri yıldız adayında stres kırığı olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini açıkladı.
White sezona uzun süreli sakat listesinde girecek ve belki de tüm çaylak sezonunu kaçıracak. Pace oyuncunun iyileşme sürecinde sıkıntı yaşandığını ve bunun ameliyatı zorunlu hale getirdiğini söyledi. Takım kaynakları da oyuncunun takımla çalışmalar esnasında incik kemiği bölgesinde stres kırığı yaşandığını, dinlenme ile sorunu çözmeyi umduklarını ama oyuncunun sıkıntılarının bu hafta nüks ettiğini ve koçların da oyuncunun yürüyüşündeki değişimi fark ettiklerini söyledi.
Sakat listesinde olmak en az ilk 6 maçı kaçırmak anlamına geliyor olsa da Bears daha uzun süreli bir kayıp bekliyor gibi.
Bears, West Virginia’da yıldızı parlayan White’ı Brandon Marshall’ın yerine geçecek ve Alshon Jeffery ile birlikte Jay Cutler’ın öncelikli pas hedefi olacak isim olarak öngörmüştü. White’ın yokluğunda veteran Eddie Royal’a hucüm hattında büyük görev düşecek.
Yeni Bears koçu John Fox’un selefi Marc Trestman’dan daha fazla koşu oyununa dayalı oynaması bakleniyordu. White gibi büyük katkı beklenen bir WR kaybetmelerinden sonra bu beklenti daha da olası hale geldi. Bu tip kayıplar değişim sürecindeki bir takım için oldukça sıkıntı verici.

 

Yazan: Onur Özkol