Tom Brady ile Peyton Manning saha dışında yakın arkadaş olsalar da 38-39’lu yaşlarına rağmen saha içinde hala birbirleriyle rekabet halindeler. Öyle ki, Brady’nin Deflategate skandalı soruşturması nedeniyle mahkemeye sunulan dokümanlar arasında yer alan e-mail yazışmalarından okuduğumuza göre, Brady, Manning’in NFL’de iki yılı kaldığını ama kendisinin daha en az yedi sezon daha sahalarda olacağını düşünüyor.

1 Kasım 2014’de, yani Patriots’ın Broncos’u 43-21 ile ezdiği maçtan altı gün önce Tom Brady, Manning’in Brady’e kıyasla düşüş yaşadığına ilişkin çıkan Grantland sitesindeki makaleye istinaden çocukluk arkadaşına şunları yazmış: “Benim yedi, sekiz yılım daha var, onun iki. Bu son fasıl, hadi bakalım.”

Brady’nin sözleri zararsız ve masumane olarak görülebilir.. Hem belki Brady’nin Manning ile onun geleceği hakkında konuşmuşluğu da vardır. Ya da belki sadece eski bir arkadaşıyla düşünmeksizin öylesine laflıyordur. Üstelik bu maili göndermeden ve Manning karşısına çıkmadan birkaç gün önce Brady kamuoyuna şöyle konuşmuştu:

“Manning gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri. Kendimi böyle bi oyuncuyla sahayı paylaşmış olmaktan ötürü çok şanslı görüyorum. Ne zaman Peyton önderliğindeki bir takıma karşı oynasanız, o maçta son dakikaya kadar her şeyin olabileceğini ve her an kaybedebileceğini bilirsiniz.”

Brady eğer üst düzeyde yedi, sekiz yıl daha oynayabilirse adeta bir rekor kırmış olacak.

Yazan: Onur Özkol