Amerikan futbolunda itişip kakışma ve hatta saha içinde kavga, görmeye alışık olduğumuz olaylar. Ancak soyunma odasında aynı takım oyuncularının kavga etmesi ve bir tanesinin diğerinin çenesini kırması pek görmeye alışık olmadığımız olaylardan…
Bu sene yeni umutlarla lige başlamaya hazırlanan New York Jets takımı, soyunma odasında yedek linebacker Enemkpali’nin, takımın bir numaralı QB’si Geno Smith’in çenesini kırması ile sarsıldı.
Edinilen bilgiler göre olayın nedeni Geno’nun Enemkpali’ye olan 600 dolarlık borcunu ödememesi. Düzenlenen bir yardım kampanyasına son dakikada çıkan özel nedeni dolaysıyla katılamayan Geno, kendisi için uçak ve limuzin harcaması yapan Enemkpali’ye bu parayı ödememesi ve parmağını yüzüne karşı sallaması.
Daha önce de Louisiana’da polis ile girdiği kavga sonucunda tutuklanan Enemkpali bu olayın ardından takımdan kesildi. Geno Smith ise ameliyata alındı.
Jets takımı bu sene Geno’dan çok şey bekliyordu. Özellikle yeni transfer Brandon Marshall ile iyi bir uyum sağlamak üzereydi. Takıma bu sene katılan koç Todd Bowles, yeni bir hava ve heyecan getirmişti, senelerdir beklediği başarıya ulaşamayan New York takımına. Ancak önce defansın bel kemiği Sheldon Richardson’un aşırı hız, arabada marijuana bulundurma ve polise karşı gelmesinden dolayı tutuklanması ve arkasından Geno Smith olayı işleri oldukça zor duruma soktu.
Bu sene Geno’nun yedeği olarak takıma katılan yılların gezgin quarterback’i Ryan Fitzpatrick için ise bir kez daha starter olma şansı doğdu. On sezondur NFL de oynayan 32 yaşındaki Ryan ise bu dönemde 89 maça ilk 11 çıkmıştı. Takımda yedek QB olarak çaylak Bryce Petty’nin olması yönetimi yeni QB arayışlarına sokması pek muhtemel. Tabi bu oyuncular arasında ilk akla gelen isimler Matt Flynn, Rex Grossman ve hala eskimeyen Michael Vick.
Aralarında eski şöhretlerden Esiason Boomer’ın da olduğu bir grup ise, bu olayın Jets için daha hayırlı olduğunu, takımın gücünden bir şey kaybetmediğini ve antrenmanlarda bile yuhalanan Geno Smith ile takımın bir yere varamayacağını ima etmişlerdi.
Yazan: Haluk Onaran