Baltimore Ravens’ın yıldız savunma oyuncusu Terrell Suggs, Pazar günü oynanan ve Denver Broncos’a 19-13 kaybettikleri maçta sakatlanarak sahayı terk etmişti. Yapılan kontroller sonucu Suggs’ın aşil tendonunun koptuğu ve sezonu kapattığı anlaşıldı.
Bu kötü haber ile Ravens, sadece takımın en iyi istatistiklere sahip savunmacısını değil aynı zamanda takımın manevi liderini de kaybetmiş oldu.
Maç sonrası soyunma odasında haberin duyulmasıyla pek çok oyuncunun derinden etkilendiği ve hatta Steve Smith Sr. ve Courtney Upshaw’ın basına konuşurken boğazlarının düğümlendiği görüldü.
Zorlukla konuşan Upshaw, “O bizim liderimiz. Şimdi görev sıradaki adamın ancak öyle bir oyuncuyu kaybetmeyi asla istemezsiniz. O, bu savunmanın çok uzun bir süredir köşe taşıydı.” diye konuştu.
Daha önce 2012 sezonunda sol aşil tendonundan sakatlanan Suggs’ın, bu sefer de sağ aşil tendonu koptu.
Geçen ay 33 yaşına giren ve sezon başında kariyerinin sonlarına yaklaştığını kabul eden Suggs için, bu sakatlık sonrası “son maçına mı çıktı?” soruları da sorulmaya başlandı.

Baltimore Ravens ise önemli oyuncusunun yerini son olarak New York Jets forması giyen 35 yaşındaki tecrübeli outside linebacker Jason Babin’i kadrosuna katarak doldurdu.
Yazan: Giray Alptuna