Philadelphia Eagles taraftarları sıkıntılı sezon başlangıcı sonrası -hiç değilse bu haftalık- rahat bir nefes alabilir.

Pazar gecesi Darren Sproles’un 89 yardlık punt return ve bir yardlık touchdown’ı ile kazandırdıklarına defans hattının da kaptıkları dört top ile destek vermesi sayesinde Eagles 24-17 ile New York Jets karşısında sezonun ilk galibiyetini kazandı.
Oyun kurucu Sam Bradford galibiyet ile ilgili olarak “İlk haftalar üzerimizde çok baskı oluşturdu. Bunun etkisi altında kaldığımızı düşünüyorum. İlk galibiyeti almış olmak güzel, üzerimizdeki bu baskı kalktı böylece” dedi.
Sakat yıldız DeMarco Murray yerine forma giyen Ryan Mathews kazandırdığı bir TD haricinde 25 taşıdığı top ile toplam 108 yard kazandırarak galibiyette önemli rol oynadı. Eagles, sezonu iki galibiyetle açan ve geçtiğimiz hafta Indianapolis’ten zaferle çıkan Jets karşısındaki kazanma serisini de 10 maça çıkardı.
Eagles koçu Chip Kelly maçın zorlu geçeceğini, aynı bir boks müsabakasındaki gibi ringin ortasında duran iki rakibin birbirine darbelerini savuracağı ve ayakta kalanın kazanacağı bir maç olacağını zaten beklediklerini söyledi. Nihayetinde bir şekilde ayakta kalan Eagles oldu.

Jets’de Ryan Fitzpatrick’in iki pası Brandon Marshall ve Jeremy Kerley’nin ellerinde TD ile neticelense de, üç kez de rakip tarafından paslarının çalınması maçın kaybedilmesine neden oldu. Bilhassa bitime 3:28 kala Walter Thurmond tarafından kapılan pas, ikinci devrede hiç skor üretememiş olan Eagles’ın zaferini perçinlemesini sağladı.

 

Yazan: Onur Özkol