İsmi Buffalo Bills ile özdeşleşen Fred Jackson, takımdan gönderilişinin sorumlusu olarak genel menajer Doug Whaley’i gösteriyor. Takımların kadrolarını önce 75 sonra da 53 oyuncuya indirme döneminde belki de en dikkat çekici kovulma Buffalo da yaşanmıştı.
Tüm kariyerini Buffalo’da geçirmiş ve bu şehirle özleşmiş olan Fred Jackson, aynı zamanda Bills takımında tüm zamanların en iyi üçüncü running back’i olarak adını yazdırmıştı.
Bu sene koç Rex Ryan’ı takımın başına getirerek koşu oyunlarına öncelik verileceği düşünülen Buffalo’da, LeSean McCoy’un gelmesiyle Fred Jackson’un rolü azalmıştı. Ancak takımdan gönderilmesi hiç beklenmiyordu.
34 yaşındaki tecrübeli oyuncu takımdan kesilmesinin sorumlusu olarak GM Doug Whaley’i tek sorumlu olarak tutarken, onun hiç dürüst olmadığını söyledi ve hakkında ağır konuştu.
Kontratının yeniden yapılandırılması konusunda kendisine hiç yaklaşılmayan Fred Jackson, bu kovulmadan dolayı şok yaşadığını ve daha henüz takıma katkı sağlayabilecek formda olduğunu ifade etti.
Bu olaydan hemen sonra Seattle’a uçan Fred Jackson görüşmelere hemen başladı. Hiç belli olmaz belki Fred Jackson ile Marshawn Lynch’i yine birlikte yan yana seyredebiliriz.
Yazan: Haluk Onaran