2011’den beri bir sezona üç mağlubiyetle başlamamış olan Indianapolis Colts’un bir galibiyete çok ihtiyacı vardı ve Andrew Luck bu konuda takımına liderlik etti. Tennessee Titans’ın çaylağı Marcus Mariota’ya da AFC South çekişmesinde sıranın kendisine gelmesi için biraz daha beklemesi gerektiğini gösterdi.
Pazar gecessi oynanan maçta Luck, 56 saniye arayla iki touchdown pası attı ve Colsts’un Titans önünde 35 – 33’lük skorla bu sezonki ilk galibiyetiyle tanışmasını sağladı.
Luck, maç sonrası “Bu büyük bir galibiyet. Bu iyi bir Tennessee takımı. Eğer bir galibiyet serisi yakalamak istiyorsak ihtiyacımız olan şey böyle bir maç kazanmaktı”
Andrew Luck devreye girmeden önce Colts maçta 27-14 gerideydi. Ancak sonra harika bir dönüşle Luck takımı  7-0 ilerletti. Maçın bitimine 6:49 kala Philip Dorsett’i 35 yardlık bir touchdown pasıyla buluşturmadan önce Colts’u 98 yard ileri taşıdı.
Dwight Lowery, Mariota’yı  69 yardlık bir pasta keserek onu intercept eden ilk savunma oyuncusu oldu. Daha sonra bir daha kesti ve ardından topu Luck aldı ve Donte Moncrief’e 11 yardlık bir touchdown pası verdi.
Böylece Titans, AFC South rakiplerine karşı oynadığı 14 maçın 13’ünü kaybetmiş oldu. Titans’ın tercrübeli ismi Brian Orakpo, “Bu bizi çok üzdü. Neredeyse kazanmıştık. Bu takım AFC South şampiyonuydu ve biz kesinlikle kazanabilirdik. Bu maçtan çıkarılacak olumlu dersler de var ama bizim galibiyetlere ihtiyacımız var.” diye konuştu.
Maçın son dakikasında Titans 35-27 gerideyken genç yıldız Mariota bir touchdown yaparak durumu 35-33 yaptı. Ancak bu touchdown galibiyet için yeterli olmadı…

 

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz