NFL’de büyük sürprizlerin yaşandığı ikinci haftada Baltimore Ravens – Oakland Raiders, St. Louis Rams – Washington Redskins ve Tampa Bay Buccaneers – New Orlens Saints karşılaşmalarının ardından bir diğer beklenmedik sonuç da Miami Dolphins – Jacksonville Jaguars eşleşmesinden geldi ve Jaguars özellikle ilk yarısını hücum anlamında müthiş oynadığı karşılaşmada Dolphins’i 23-20’lik skorla sahadan eli boş göndermeyi başardı.
Karşılaşmaya quarterback Blake Bortles ve wide receiver Allen Robinson’ın etkili oyunuyla başlayan ev sahibi ekip henüz ilk drive’da Robinson’ın kaydettiği touchdown ile 7-0 öne geçti.
Ancak bu ikilinin büyük oyunu ikinci çeyrekte gerçekleşti ve karşılaşma boyunca attığı toplam 273 yardlık pas ile kariyer maçlarından birisini çıkaran genc quarterback Bortles’ın tam 45 yardlık pasını touchdown ile sonuçlandıran Robinson skoru 20-6’ya taşıdı.
Böylece geçtiğimiz hafta evinde Carolina Panthers’a karşı özellikle hücumda büyük zaaflar yaşayan ve karşılaşma boyunca yalnızca dokuz sayı bulabilen Jaguars, Dolphins karşısında henüz ilk yarıda 20 sayı kaydetmeyi başardı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Jaguars hücumu, ilk yarının aksine, hiç etkili olamadı ancak onların eksikliğini genç linebacker Telvin Smith önderliğinde kapatan savunma takımı son iki çeyrek boyunca yalnızca tek bir Dolphins touchdown’una izin verdi.
Karşılaşmanın son çeyreğinde uzun süre 20-20’de takılıp kalan skorun kilidini açan ve maçı Jaguars’a getiren isim ise bitime yalnızca 40 saniye kala kaydettiği 28 yardlık field goal ile çaylak kicker Jason Myers oldu.

 

Yazan: And Kaan Yılmaz