Takım arkadaşından aldığı müthiş yumruk ile çenesi dağılan ve sahalardan uzak kalan Jets’in QB’si Geno Smith ile başlayan quarterback’lerin sakatlanma sezonu sırasıyla Jay Cutler, Tony Romo ve Drew Brees’i de kapsayacak şekilde ile devam etti ve liste uzamaya devam ediyor…
Sakatlar kervanına bu hafta da Pittsburgh’un iki SB yüzüğü taşıyan QB’si Ben Roethlisberger katıldı. St. Louis Rams maçının üçüncü çeyreğinde safety Mark Barron ‘un sack yapmak isterken dizlerinin altına darbe vurmasıyla sahayı sedye ile terk eden Roethlisberger, yapılan ilk tetkikler sonucunda “MCL sprain” ve kemik zedelenmesi teşhisi kondu. Big Ben tahminen dört ila altı hafta sahalardan uzak kalacak.
Maç içinde, sezon öncesinde takıma katılan Michael Vick’in vasat bir performans göstermesine rağmen Steelers karşılaşmayı 12-6 kazanmasını bildi.
Henüz daha takıma ısınamayan Vick ile özelikle bu kısa haftada Ravens önünde Steelers’in işinin zor olduğu görülüyor. Bakalım aldığı cezası biten ve sahalara dönen Le’Veon Bell takımı ne kadar sırtlayabilecek…
Attığı inanılmaz isabetli uzun topları ile oyuna heyecan getiren Roethlisberger’in yokluğunda Antonio Brown’un performansı da dikkatle izlenmeli. Bu sene NFL’de 12. sezonunu yaşayan Ben Roethlisberger, bu dönemde sadece 17 maç kaçırmıştı.

Yazan: Haluk Onaran