Cincinnati Bengals, Buffalo Bills’i  34 -21 devirerek altı haftayı da namağlup bitirmeyi başardı.
Üçüncü çeyreğin son hücumunda kalan haftalarda karşılaşacakları takımların defans koçlarına şu mesajı verir gibiydiler: Hadi bakalım aklı evvel koçlar, bu kadar becerikli ve patlamaya hazır hücum hattına nasıl tedbir alacaksınız?
A.J. Green’e mi ikili sıkıştırma yapacaksınız yoksa Tyler Eifert’e mi? Koşu oyunlarını durdurmak için önde kalabalık olmayı mı seçersiniz yoksa geriye yaslanıp alan daraltmaya çalışır ve sizi yenmeyi running back Giovani Bernard’a mı yoksa Jeremy Hill’e bırakırsınız?
Buffalo’nun defans koçu Dennis Thurman ve savunma odaklı koçları Rex Ryan, Pazar günü bu zorlu açmazı çözmeye çalıştılar ama beceremediler. Cincinnati’nin 34-21’lik galibiyetinde başrolü bu hücum çeşitliliği oynadı.
Kariyerinin en iyi dönemini geçiren quarterback Andy Dalton ve arkadaşlarının hücum performansları Bengals’in tarihinde üçüncü kez sezona 6-0’lık seri ile girmesinin ana faktörü oldu.

Bu son galibiyet ile Bengals’in playoff koşusu son sürat devam ediyor. 6-0’lı seri, kendileri istemedikçe onları AFC North grubu tahtından kimsenin edemeyeceği  anlamına geliyor.

Yazan: Onur Özkol