Pazar akşamı New Orleans Saints’a uzatmalarda mağlup olan Dallas Cowboys’un sakat yıldızları listesine, Tony Romo ve Dez Bryant’dan sonra iki yeni oyuncu daha eklendi.
İlk olarak, geçen sene sakatlığından dolayı hiç forma giyemeyen ancak bu seneki performansıyla Cowboys savunmasının en iyisi olarak göze çarpan Sean Lee, beyin sarsıntısı geçirerek oyunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. İkinci yarının açılış vuruşunda ise running back Lance Dunbar, bacağından sakatlanarak oyun dışı kaldı.
Lee’nin sahalar dönmesi için NFL’in beyin sarsıntısı kontrollerini geçmesi gerekecek. Running back Lance Dunbar’ın ise çekilen MR’lar sonrası sezonu kapattığı açıklandı.
NFL’deki dördüncü sezonunu geçiren Dunbar, geride kalan maçlarda kısa kariyerinin en iyi performanslarını sergilemişti. İlk üç maçta 21 pas yakalayarak 215 yard kazanan Dunbar, bu şekilde devam etseydi, sezon sonunda en fazla pas yakalayan running back unvanını kazanabilirdi.
Geride kalan dört maçta, Joseph Randle ve Darren McFadden, Cowboys’un running back yükünü çeken iki isim oldu. Dunbar’ın yokluğunda ise onun görevlerini, geçen ay Seattle Seahawks’dan transfer edilen Christine Michael üstlenecek.

 

Yazan: Giray Alptuna