Chicago Bears geçen sezon sonunda koç kadrosu değişmiş ve yeni savunma koordinatörü de savunma şemasını 3-4 savunmaya çevirmişti. Bu değişimde ön savunma hattından outside linebacker’a geçiş yapan Jared Allen, bütün hazırlık sezonu boyunca bunu ne kadar beğendiğini söylese de kimseyi inandıramamıştı.
Bu hafta, sezona 0-3 başlayana başlayan Bears’den, 3-0 başlayan Carolina Panthers’a takas olan Allen, yeni takımında alıştığı pozisyona dönünce, bu konudaki gerçek fikirleri de ortaya çıkmaya başladı…
Charlotte Observer’a konuşan Allen “Kendimi bu pozisyonda daha rahat hissediyorum. Burada hem tekniğim daha iyi hem de daha hızlı ve daha sert oynayabilirim. 4-3 savunma, benim evim gibi oldu. Chicago hakkında kötü bir şey söylemek istemem ama o savunma tarzı bana göre değildi.” dedi.
NFL’in aktif oyuncuları arasında en fazla sack yapmış oyuncu olan Allen, Panthers’ın sakatlıklarla zayıflayan ön savunma hattına destek olmaya çalışacak. Artık o dört sene önceki performansından uzak olsa da, Panthers savunmasının güçlendiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Chicago Bears ise henüz sezonun üçüncü haftası bitmişken, yeniden yapılanmaya girerek Jared Allen’sız yoluna devam edecek ancak tecrübeli oyuncunun maaşının yaklaşık 11 milyon dolarlık kısmını ödemeye devam edecek…

 

Yazan: Giray Alptuna