Atlanta Falcons ilk dört maç sonunda namağlup olsa da, bu Atalanta’da herkesin mutlu olduğu anlamına gelmiyor. Misal, yıldız wide receiver Roddy White ESPN’e verdiği demeçte oldukça sinirliydi…
“Ben kendi adıma günün sonunda yakaladığım pasa bakarım. Benim işim sadece ortalıkta takılıp elalemi bloklamak değil, yapmak istediğim şey bu değil.”

White kariyeri boyunca yakaladığı paslarlar 10,000 yardın üstüne çıktı ve takımına 62 touchdown kazandırdı. Ancak bu sezonu kurak geçiriyor; geride bıraktığımız dört haftada kendisine atılan 13 pasın altısıyla buluşabildi ve sadece 92 yard kat edebildi.
Hiç pas yakalayamadan ard arda maçlar bitirdi. Henüz sayı çizgisinin ötesine de geçebilmiş değil. Şu aşamada takım arkadaşı Leonard Hankerson, White’a göre daha iyi iş çıkarıyor.
Yine de White “kafasının her zaman maç kazanmaya odaklı” olduğunu söylüyor ve sıkıntılarını hücum koçu Kyle Shanahan’a açmayı gerekli görmüyor, “Ben sadece yerimde durup işimi yapmaya devam edeceğim, umarım bu arada Matt [Ryan] da bana birkaç pas atar.”
Sorun şu ki, White pas almak için hep müsait pozisyonda olduğunu söylüyor, ona göre sorun Matt Ryan’ın onun olduğu tarafa hiç bakmaması…
Tecrübeli oyuncunun bu konudaki sıkıntısının takımını nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz…

 

Yazan: Onur Özkol