Oakland Raiders, bu hafta Denver Broncos’a 16-10 yenilse de geçtiğimiz Çarşamba günü 39. Yaş gününü kutlayan Charles Woodson, performansıyla kendisine en güzel doğum günü hediyesini verdi.
Ligdeki 18. sezonuna giren Woodson, bu süre boyunca Peyton Manning’e karşı çıktığı maçlarda hiç pas kapamamıştı. Pazar günü oynanan maçta Woodson sadece bu seriye son vermekle kalmadı, Manning’in iki pasını kaparak bir maçta iki kez interception yapan en yaşlı oyuncu unvanını da ele geçirdi.
Maçtan önce basına konuşan Woodson, uzun zamandır Manning’in bir pasını kapmak istediğini ve bunun en güzel doğum günü hediyesi olacağını söylemişti. Maçtan sonra ise Woodson, konuyla ilgili olarak “Bir top çalınca ikinciyi istiyorsun. İkinciyi çalınca da üçüncüyü…” diye konuştu.
Bu sezon alıştığımız performansından uzak olan, maçı 266 yard pas ve iki top kaybı ile bitiren Peyton Manning ise, maçtan sonra çıktığı basın toplantısında “Bunu yapması 18 sene sürdü. Geçen sene de ben onun üzerinden iki touchdown pası vermiştim, sanırım birbirlerini sıfırladılar.” diyerek konuya esprili bir yaklaşımda bulundu.
Manning, konuşmasını “Charles’ı üniversiteden beri tanırım. Bunu çok uzun süredir yapıyor ve çok iyi bir oyuncu olduğuna şüphe yok.” diyerek noktaladı.
Kariyerlerine 1998 NFL Draftı ile başlayan ikili şuanda ligin en tecrübeli isimleri arasında yer alıyorlar. 1998 NFL Draftı’nda Peyton Manning birinci sıradan Colts tarafından seçilirken, Woodson, dördüncü sıradan Oakland Raiders’ın yolunu tutmuştu.

 

Yazan: Giray Alptuna