Chicago Bears’ta iki senedir Jay Cutler’ın yedeği olarak görev alan bir zamanların “altın kollu yıldız adayı” olarak isimlendirilen Jimmy Clausen, takımdan kesildiğinin akabinde kendisine yeni bir yedek kulübesi buldu.

Tabi her zaman olduğu gibi bir oyuncunun şansızlığı diğer bir oyuncunun şansı olmaya devam ediyor. Eğer Baltimore quarterback’i  Joe Flacco sezonu kapatmasaydı Jimmy için bu imkan oluşmayacaktı…

Baltimore da eski koçu Mark Trestman’dan forma bekleyecek olan Jimmy Clausen’ın önünde bu sefer başka tecrübeli bir QB var. Tecrübeli ama iyice paslanmış diyebileceğimiz Matt Schaub.

Chicago Bears ise Jimmy Clausen’i keserek yerine geçtiğimiz yıl kadrosuna kattığı ve antrenman takımında oynayan QB David Fales’i aktive etti.

Jimmy Clausen, bu sezon Jay Cutler’ın sakatlığında Arizona Cardinals ve Seattle Seahawks maçlarında süre bulmuş ancak bu karşılaşmalarda pek başarılı bir performans sergileyememiş, hiç touchdown pası atmadan, bir interception atmıştı. Chicago Bears ise bu iki maçı da kaybetmişti.

2010 NFL Draftı’nın ikinci turundan Carolina Panthers tarafından büyük ümitlerle draft edilen Jimmy Clausen, oldukça kötü geçirdiği çaylak sezonunda 10 maçta sadece üç touchdown pası atıp, dokuz interception’a imza atmıştı. Panthers, Clausen’in oynadığı bu on maçta sadece bir galibiyet alarak, bir sonraki sene draft’ın ilk sırasından Cam Newton’ı seçerek, Clausen’i yedek kulübesine mahkum etmişti.

Şimdilik Baltimore Ravens, Clausen’in son şansı diyebiliriz. Altın kollu çocuğun NCAA’de Notre Dame formasıyla fırtına gibi estiği günler ise çok uzakta…