Bildiğiniz üzere Joseph Randle, bu sezonun ilk altı haftasında Dallas Cowboys’un starter running back’iydi ve karşılaşmalara Darren McFadden gibi bir yıldızın önünde ilk 11 başlıyordu. Hatta Randle, birçok fantezi futbol liginde de oldukça üst turlardan draft edilmişti.

Ancak running back, 25 Ekim günü New York Giants’a karşı Cowboys forması ile son kez ilk 11’de sahaya çıktı ve karşılaşmada geçirdiği sakatlık sonrası yerini McFadden’a bıraktı. McFadden, o maç yaptığı 29 taşımada toplam 152 yarda ulaşınca Randle’ı yedeğe çekmişti. O günden tam bir ay sonra, 25 Kasım günü, bir zamanların starter running back’i kendisini Kansas’ta demir parmakların arkasında buldu. Randle, eyalette bir kumarhanede çıkan tartışma sonucunda bir kişiyi öldürme ve beş kişiyi yaralama suçlarından tutuklandı ve hapse atıldı.

Her ne kadar sanık olarak yargılandığı bu suçun yanında devede kulak kalsa da, Randle’ın sicili oldukça kabarık. Örneğin, geçtiğimiz yıl genç running back bir mağazadan iç giyim ürünü ve parfüm çalarken yakalanmıştı. Bu da yetmezmiş gibi şubat ayında Randle, aile içi şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklanmış ve aile içi şiddetten ceza almasa da marihuana bulundurmaktan dolayı cezaya çarptırılmıştı.

Bu sezon Cowboys adına çıktığı altı karşılaşmada yaptığı toplam 76 taşımada 315 yarda ulaşan ve bu istatistiğin yanına dört de touchdown eklemeyi başaran Randle, Giants karşılaşmasının ardından lig kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle NFL tarafından dört maç ile cezalandırılmış ve bu cezayı takiben Cowboys, oyuncuyu starter pozisyonundan çekmişti. Genç running back, yedeğe çekildiğini öğrendiğinde takım tesislerini terk etmiş ve bunun üzerine de Cowboys, 3 Kasım günü oyuncuyu serbest bırakmıştı.