New Orleans Saints’in oyun kurucusu Drew Brees’in sekizinci hafta performansı tecrübeli ismin, artık tükendiğine yönelik dedikoduların ne kadar yersiz olduğunu ortaya çıkardı.

Çılgın bir mücadeleye dönüşen Saints – Giants maçında Brees, C.J. Spiller’a attığı 9 yardlık pas ile maçın sonuna doğru beraberliği getirdi ve bu pas ile maç içindeki tam yedinci TD pasını atmış olarak NFL rekoruna da ortak oldu. Saints uzatma devresinde Kai Forbath’ın 50 yardlık alan golü ile maçı 52-49 kazanmayı bildi.

Brees’in Pazar akşamki şovu öncesinde tarihte sadece yedi oyuncu bir maçta yedi TD pası verebilmişti: Sid Luckman, Adrian Burk, George Blanda, Y.A. Tittle, Joe Kapp, Peyton Manning ve Nick Foles.
Brees’in ilk üç çeyrekte attığı diğer altı TD pası sırasıyla şöyle gerçekleşti: Willie Snead (34 yard), Brandin Cooks (26 yard), Marques Colston (53 yard), Snead again (2 yard), Cooks again (21 yard), and Benjamin Watson (20 yard).
Dördüncü çeyreğin ortalarında Brees’in Snead’e attığı ancak top kaybı neticesinde 63 yardlık Giants touchdown’una dönüşen pas, maç sonunda Sinead’a fumble olarak yazılmıştı. Bu durumda Brees 40 başarılı pas ve 511 yard ile kariyer rekorlarını da kırmış oluyordu. Ancak NFL daha sonra bu pası Brees’e interception olarak kaydetti ve rakamlar 39 başarılı pas ve 505 yarda geriledi. Bu da Brees’in  2006’da Bengals’e karşı 510 yardlık performansının altında kalmasına neden oldu.
Öte yandan rakip New York Giants’ta bir diğer yıldız oyun kurucu Eli Manning, Brees ile adeta düelloya girerek altı touchdown pası atmayı başardı ancak bu galibiyet için yeterli olmadı.

 

Yazan: Onur Özkol