NFL’in gelmiş geçmiş en iyi running back’lerinden biri olan LaDainian Tomlinson, pazar günü oynanan Kansas City Chiefs maçı öncesi San Diego Chargers organizasyonu tarafından onurlandırıldı. Ne yazık ki, kendi evinde 33-3 yenilerek rezil olan Chargers taraftarlarının bu gece ile ilgili hatırlamak istedikleri tek anı bu olarak kaldı.

Tomlinson, daha önce Lance Alworth’un, Dan Fouts’un ve Junior Seau’nun formalarını emekliye ayıran Chargers tarafından, bu onura layık görülen dördüncü oyuncu oldu. Ayrıca Chargers’ın Hall of Fame’ine dahil edilen de 38. oyuncu unvanını aldı.

Konuyla ilgili konuşan Tomlinson, “Bu çok sık olan bir durum değil. Formanın emekli edilmesinden ve Hall of Fame’e katılmaktan daha büyük bir onur var mıdır bilmiyorum.” dedi.

Şu anda 36 yaşında olan Tomlinson, Chargers’ın 2006 NFL Draft’ındaki ilk tur seçimiydi. Sekiz sezon üst üste 1,000 yard baraşını aşan Tomlinson, bu süre zarfında iki defa da NFL’in rushing lideri olmuştu. Üç kez All-Pro, beş defa da Pro Bowl’a seçilen efsane oyuncu, 2006 sezonunda 28 rushing touchdown ve toplamda 31 touchdown’a imza atarak bu alandaki her iki rekoru da kırmıştı. Aynı zamanda 2006 yılının en değerli oyuncusu da seçilmişti.