Tampa Bay Buccaneers, genç quarterback’i Jameis Winston’ın beş touchdown pası atarak yıldızlaştığı karşılaşmada, deplasmanda Philadelphia Eagles’ı 45-17’lik skorla sahadan sildi ve bir anda NFC playoff yarışına ortak oldu.

Geçtiğimiz yıl, kolej ligi NCAA’in en değerli oyuncusuna verilen Heisman Trophy’yi kazanan ve bu başarısının sonucunda da draftın birinci sırasından Buccaneers’a giden Jameis Winston, Eagles’a karşı 5 touchdown pası atarak, NFL tarihinde bir maçta en çok touchdown pası kaydeden çaylak quarterback oldu. Ayrıca işin ilginç tarafı Winston bu beş touchdown pasını da farklı oyunculara attı. Bu touchdown pasları sırasıyla receiver’lar Mike Evans, Vincent Jackson, running back Charles Sims, receiver Russel Shepard (İlk dört touchdown pası ilk yarıda geldi.) ve tight end Cameron Brate’e gitti.

Bu sezon gösterdiği performansla Yılın Çaylağı ödülünün önemli adaylarından olan genç quarterback, takımı Buccaneers’ı 2007’den bu yana ilk kez Playoff’lara taşımak için mücadele ediyor. Bucs, Winston’ın muhteşem performansı sayesinde, wild card yolunda en zorlu rakiplerden biri olan Philadelphia Eagles’a karşı oldukça önemli bir galibiyet aldı ve son yıllarda alışık olmadığımız bir şekilde kendini bir anda NFC playoff yarışının içinde buldu.

Karşılaşma boyunca müthiş bir performans çıkaran ve takımın son bir ayda oynadığı dört karşılaşmanın üçünü kazanmasında en büyük paya sahip olan Bucs hücumu, Eagles’a karşı pas ve koşu oyunlarında toplam 521 yard kaydetti ve bu rakam takım tarihinin, total yard anlamında kaydettiği en iyi ikinci performansı oldu. Her ne kadar Winston beş touchdown pası atarak devleşse de, Bucs’ın yıldız running back’i Doug Martin karşılaşma boyunca toplam 235 yard koşarak bu 512 yard’lık performansa oldukça büyük bir katkı sağladı.

Jameis Winston’ın attığı beş touchdown pasını aşağıdaki vine’da bulabilirsiniz.