Ligin hücum anlamında kısır takımlarından Washington Redskins’e karşı, savunmada varlık gösteremeyen ve sahadan 47-14 gibi yüz kızartıcı bir mağlubiyetle ayrılan New Orleans Saints, kötü gidişin faturasını defansif koordinatörü Rob Ryan’a kesti ve deneyimli koçu takımdan kovdu.

Ryan, Saints’in defansif koordinatörü olarak göreve geldiği 2013 yılında ligin en iyi dördüncü savunma takımını kurmuş ve özellikle secondary anlamında NFL’in en korkutucu savunmalarından birisini yaratmıştı. Nitekim takım, 2013 yılında genç olduğu kadar yetenekleriyle de göz dolduran safety Kenny Vaccaro’yu draftın birinci tur 15. sırasından seçmiş, 2014 yılında yıldız safety Jarius Byrd ile 54 milyon dolarlık dev bir kontrat imzalamış ve bu yıl da ligin en deneyimli cornerback’lerinden Brandon Browner’ı kadrosuna katmıştı.

Yapılan bu önemli transferlere rağmen Saints savunması, 2013’te yakaladığı başarıyı mumla arar olmuş ve geçtiğimiz sezon 32 savunma arasında 31. sırayı alabilmişken bu sezon 32. sırayla ligin dibini boylamıştı.

Ayrıca bu hafta Redskins’e karşı 4 touchdown’a izin veren Saints, üst üste üç hafta boyunca (sırasıyla New York Giants, Tennessee Titans ve Redskins karşılaşmaları) en az dört touchdown yiyip hiç de interception yapamayarak  NFL tarihine geçti.