Evi Lambeau Field’da, Detroit Lions’a en son 15 Aralık 1991’de 21-17’lik skorla yenilen Green Bay Packers, 24 yıllık galibiyet serisini korumayı başaramadı ve bu hafta evinde Lions’a 18-16 ile kaybederek playoff yarışında büyük bir darbe aldı.

Sezona 6-0 başlayan ancak üst üste aldığı sürpriz mağlubiyetlerle 6-3’e kadar gerileyen Packers, bu sezonun flaş ekibi Minnesota Vikings ile NFC Kuzey Grubu’nu kazanmak için büyük bir mücadele veriyordu ve Vikings bu hafta, deplasmanda sezonun bir diğer parlayan ekibi Oakland Raiders’ı 30-14 gibi rahat bir skorla geçince, Packers grup liderliğini kaybetmiş oldu.

Özellikle son anları büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada Packers maç boyunca, bu sezon oynadığı 8 karşılaşmada yalnızca 1 galibiyet alarak ligin en kötü takımı konumuna düşen Lions’ı kovaladı ve yıldız quarterback Aaron Rodgers’ın, bitime 32 saniye kala tight end Justin Perillo’ya attığı touchdown pası ile skor 18-16’ya geldi. Rodgers, touchdown’ı takiben gelen 2-point conversion denemesinde wide receiver DaVante Adams’ı topla buluşturamayınca işler Packers için içinden çıkılamaz bir hal aldı.

Ancak Packers kicker’ı Mason Crosby’ın vurduğu onside kick’te, Lions’ın “Megatron” lakaplı wide receiver’ı Calvin Johnson topu müsait pozisyonda elinden kaçırınca hücum sırası yine Packers’a geçmiş oldu. İlerleyen pozisyonlarda Aaron Rodgers topu field goal için uygun mesafeye taşıdı ancak maçın bitimine saniyeler kala kicker Crosby, 53 yardlık field goal denemesinde Lions defansif end’i Jason Jones tarafından bloklandı ve karşılaşma böylece Lions üstünlüğü ile sona ermiş oldu.

Bu mağlubiyetle NFC Kuzey Grubu’nda 7-2’lik Vikings’in arkasına düşen Packers, playoff şansını az da olsa zora sokmuş oldu.