Doğrusu bu sene running back’lerin kıyım senesi olarak NFL tarihine geçecek. Şöyle geriye dönüp bakarsak, sakatlanıp bu sezon boyunca bir daha forma giyemeyecek running back’ler listesinde göreceğimiz isimler oldukça ses getiren oyuncular.

Arian Foster-Jamaal Charles-Matt Forte-Dion Lewis-Le’Veon Bell-Carlos Hyde. Tabi bunlara kısa sürelerle takımlarından uzak kalan Khiry Robinson, Marshawn Lynch, Todd Gurley, LeSean McCoy, Andre Ellington ve nihayet bu hafta beyin sarsıntısı geçirerek oyundan çıkan Devonta Freeman da dahil.

Bu kadar running back’in sakatlanarak sezonu kapatması açıkçası bu güzel oyunun, oyuncu sağlığı açısından akıllarda ciddi bir soru işareti bırakmasına sebep oluyor.

Bu hafta ise kaybettiğimiz yıldız, Baltimore Ravens’ın tecrübeli running back’i Justin Fosett oldu. St. Louis Rams karşılaşmasının başlarında Rams savunma oyuncusu Aaron Donald’ın darbesine maruz kalan Forsett’in kolu kırıldı ve oyuncu sezonu kapattı.

Aynı maçta Joe Flacco’yu da kaybeden Baltimore’un (3-7) böylece 2015 sezonunu da kayıp sene olarak tarihine yazmasına çok az kaldı.