Baltimore Ravens’ın deneyimli quarterback’i Joe Flacco, takımının St. Louis Rams’i son saniye field goal’u ile mağlup ettiği karşılaşmada ön çapraz bağlarını kopardı ve bu sakatlık sebebiyle sezonu kapamış oldu.

Karşılaşmanın son drive’ında, skor 13-13 iken, Flacco başarısız bir pas denemesi yaptı ve bu pozisyon sırasında Rams’in yıldız defansif tackle’ı Aaron Donald’ı bloklamaya çalışan ancak bu çabasında başarılı olamayan Ravens sol tackle’ı James Hurst, Donald’ı yakalamaya çalışırken Flacco’nun üzerine düştü.

Ancak yıldız quarterback, birkaç kez sendelese de, sanki çok da bir şey olmamış gibi oyuna devam etti, takımını field goal için uygun mesafeye taşıdı ve bir bakıma Ravens’a galibiyeti getiren isim oldu. Flacco’nun gösterdiği bu kahramanca performans, NFL tarihinde bir ilk değil. 2007 sezonu, AFC konferans finalinde San Diego Chargers quarterback’i Philip Rivers, karşılaşmanın başlarında ön çapraz bağlarını koparmış ve takımının New England Patriots’a karşı 21-12 ile boyun eğdiği maçın ondan sonraki bölümünü sakatlığına rağmen oynayarak efsane bir performans göstermişti.

Flacco, sakatlığı ile ilgili verdiği demeçte “Hurst’ün üzerime düştüğü pozisyon sonrasında, neyin ters gidiyor olduğunu tam anlayamadım.” derken “Kenara geldim ve tekrardan oyuna girmeye karar verdim, bu sadece maçın o anki heyecanıyla verdiğim bir karardı.” ifadelerini kullandı.

Flacco’nun da sezonu kapatmasının ardından Ravens bu sezon dört yıldızını sakatlığa kurban vermiş oldu. Quarterback dışında bu sezonu kapatmış olan isimler: linebacker Terrell Suggs, wide receiver Steve Smith ve yine Rams karşılaşmasında kolunu kıran running back Justin Forsett. Ayrıca takımın geçtiğimiz draftın ilk turundan aldığı genç receiver Breshad Perriman ve center Jerry Zuttah da sakatlıkları sebebiyle bu sezon bir daha forma giyemeyecek.