Pazar günü, büyük heyecana sahne olan ve Seattle Seahawks’ın Pittsburgh Steelers’ı 39-30 yenerek NFC playoff yarışına tutunduğu karşılaşmada, Sehawaks’ta ilk sezonunu geçiren yıldız tight end Jimmy Graham patelar tendonunu yırttı ve büyük umutlarla transfer edildikten sonra inişli çıkışlı geçirdiği sezonu olabilecek en kötü şekilde noktalamış oldu.

Seahawks head koçu Pete Carroll, konu ile ilgili verdiği demeçte ”Jimmy Graham’in takımımıza gelmesiyle çok mutlu olmuş ve bu takımın bir parçası olmasından dolayı kendimiz çok şanslı hissetmiştik” açıklamasını yaparken bu durumu kısaca ”şanssızlık” olarak niteledi.

Karşılaşmanın son çeyreğinde Graham, end zone’da Seahawks’ın yıldız quarterback’i Russell Wilson’ın attığı pası yakalamaya çalışırken, pas biraz aşağıdan gelince topu tutmak üzere hamle yaptı ve Steelers cornerback’i Antwon Blake’le mücadele ettiği sırada sakatlandı.

Graham’ın sakatlanmasının ardından Seahawks’ta yıldız tight end’in yerine maçlara başlayacak isim ise Luke Wilson, Graham sakatlandıktan sonra oyuna giren ve 12 yardlık bir pas yakalayan Wilson bu duruma hiç de yabancı değil. Nitekim genç tight end geçtiğimiz sezon, Zach Miller’ın sakatlanmasının ardından da deneyimli tight end’in yerini doldurmuştu.