Hatırlayacağınız üzere Cleveland Browns’ın uslanmaz çocuğu Johhny Manziel sezonun ortalarında iki hafta boyunca bench’e çekilmiş ve bunun arkasındaki sebebin takımın bye haftasında, genç oyun kurucunun elinde şampanya şişesiyle eğlenirken çektiği videolarının ortaya çıkması olmuştu. Manziel bu videonun çekilmesinden hemen önce Browns menajerleri ve takım head koçu Mike Pettine sayesinde alkol problemi sebebiyle yattığı rehabilitasyondan çıkartılmıştı.

Dün ise, takıma verdiği sözlerden her seferinde dönen Manziel’ın yeni bir videosu internette dolaşmaya başladı. Christmas arefesinde çekilen bu videoda Manziel ve bir arkadaşı içip içip bir rap şarkısına karaoke yapmaya çalışıyorlar. Bu ara elindeki içeceklerin de enerji içeceği benzeri, oldukça ucuz bir alkollü içecek olduğunu belirtmek isterim. Hayır yasakları deleceksin, düzgün del bari onu da geçtim madem bir ceviz kırdın niye bunu kendi ellerinle ifşa ediyorsun, ah Manziel ah ne olacak senin bu halin.

Merak edenler için Manziel’ın yeni videosu şöyle:

A Merry Manziel Christmas.

A video posted by @bustedcoverage on

 

Browns head koçu Pettine bu yeni video hakkında “Oyuncularımızın kötü davranışlarıyla ilgili bir mesele olduğunda burada öznenin Johnny ve başkası olması önemli değil, bu her zaman bizim için önemli bir meseledir. Bunu izledikten sonra onunla bu konu hakkında konuşacağım.” derken “Bu olayın sonuçları öncekinden daha farklı olacak, bu kesin. Ancak öğrenmem gereken diğer detayları öğrenmeden ve Johnny ile bu konuyu tartışmadan harekete geçmeyeceğim.” açıklamasında bulundu.

Böyşece Pettne, bu sene Manziel’in sergilediği aşırıya kaçan davranışlar için yaptığı ikinci basın açıklamasını yapmış oldu. Geçen seferki açıklama ise Manziel’in bench’e çekilmesiyle sonuçlanmıştı bu da takımın veteran quarterback’i Josh McCown’un işine yaramıştı. Ancak bu ceza ona yeterli gelmemiş olacak ki davranışları tekrarlandı.

Tek başına bakıldığında Manziel’in son videosu oldukça zararsız. Çünkü aslında 23 yaşlarında olan çoğu NFL oyuncusu sahadan uzakta olduğu zamanlarında kendisine ve çevresine zararı olmadığı sürece eğlenmekte oldukça özgür. Ancak söz konusu Johnny Manziel olduğunda durum değişiyor, kendisi farklı bir mesele çünkü. Çünkü onun eğlence konusundaki alışkanlıkları üniversite yıllarında belgelenmiş ve 2014 yazında da yine bu kötü alışkanlıkları yüzünden haberlerde yer almıştı. Ocak sonu da kendi isteğiyle bir rehabilitasyon merkezine yatırılmış ve bir ayı biraz geçtikten sonra tedaviden ayrılmıştı.

Manziel bundan böyle tüm zamanların en iyi davranışlarını sergilemek zorunda kalacak, çünkü görüldüğü gibi normalde olay olmayacak ufacık bir davranışı bile eski meselelerle birleşip çığ gibi büyüyecek. Johnny zor olsa da alışkanlıklarını bir kenara bırakmak zorunda, aksi halde Browns kariyeri ciddi bir tehlike altında.